• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Непокаране зло зростає – Феміда прозріває

    Опубликовано: 2014-10-30 15:24:01

    30 жовтня у Києві відбулася щомісячна акція «Непокаране зло зростає – Феміда прозріває». Акція символічно відбулася на Майдані Незалежності біля Стелли, де розпочиналась Революція Гідності.

    Громадський сектор Євромайдану організовує акцію пам’яті «Непокаране зло зростає» 30-го числа кожного місяця – на згадку про дату, з якої почався новий відлік української історії. У цей день ми вимагаємо покарати винних у вбивствах громадських активістів, розгонах Євромайданів та репресіях по всій країні. Адже досі жодного чиновника чи правоохоронця не притягнено до відповідальності.

    З огляду на обрання нового складу Верховної Ради учасники акції вимагають, щоб першочерговим завданням нової влади стало покарання винних у смертях на Майдані, зокрема правоохоронців та державних службовців часів режиму Віктора Януковича. Громадські активісти не розуміють, чому понад півсотні народних депутатів, які голосували за диктаторські закони, мали змогу обиратись до ВР та знову стали депутатами. Замість того, аби відповісти за свої злочинні дії, вони одержали змогу знову стати частиною влади.

    «Кожен день ми чуємо про реформу судової та правоохоронної системи. Але, на жаль, з часу зміни політичної влади в Україні жоден чиновник режиму Януковича не сів за ґрати за свої злочини. Складається враження, що наразі йде затягування розслідування справ про репресії щодо громадських активістів. Це звучить абсурдно, але більшість фігурантів та безпосередніх виконавців злочинів зараз перебувають на волі, ходять на телебачення та обираються до органів вже нової влади», – говорить один з активістів Олег Слабоспицький.

    Цього місяця на акцію прийшла Феміда з терезами, щоб на одній шальці зважити всі злочини періоду режиму Януковича, а на іншій – ефективність розслідувань та покарання винних.

    Традиційно на акції було згадано героїв Небесної сотні, які народились у жовтні: Володимир Жеребний, Віталій Смоленський, Роман Гурик, Ігор Дмитрів, Максим Шимко, Леонід Полянський, Андрій Саєнко, Андрій Цепун, Іван Наконечний, Віктор Швець. Активісти Громадського сектору Євромайдану розставили на сходах їхні портрети та розтягнули транспарант із написом «Не покарати винних – зрадити країну!».

    Також Громадський Сектор Євромайдану оприлюднив результати запитів до МВС та Прокуратури, поданих з метою отримати інформацію про те, скільки чиновників та силовиків покарано за злочини часів режиму Януковича та що зроблено для запобігання проявам сепаратизму.

    День 30 листопада 2013 року безповоротно змінив нашу історію. Ті, хто пролив людську кров на Майдані, сподіваються, що час працює на них, але ми пам’ятаємо: доки зло не покаране – воно тільки зростає та множиться.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.