• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Обіцянки Порошенка про модернізацію флоту не мають нічого спільного з реальністю – Апаршин

    Опубликовано: 2014-10-24 12:30:57

    Заяви Президента Порошенка про модернізацію кораблів Військово-Морських Сил України й фінансування на це з державного бюджету-2015 не мають нічого спільного з реальністю, вважає військовий експерт, кандидат в народні депутати від «Громадянської позиції» Іван Апаршин. Так Апаршин прокоментував слова Петра Порошенка 23 жовтня в Одесі про те, що у державному оборонному замовленні на 2015 рік виділені достатні кошти на модернізацію українських військових кораблів.

    «Ці обіцянки Президента поки не мають нічого спільного з реальністю. Державного оборонного замовлення на 2015 рік, яке згадав Порошенко, ще  взагалі не існує, й не може бути, в природі. Цей документ складається лише після ухвалення Державного бюджету на відповідний рік. А проект держбюджету-2015 досі не внесений урядом до Верховної Ради, і не має шансів бути ухваленим вчасно. Президента хтось дезінформував і підставив. Головнокомандувач не повинен давати військовим морякам передчасних обіцянок», - пояснив Іван Апаршин.

    За даними Апаршина, Кабінет Міністрів поки не знайшов достатнього бюджетного фінансування для оборонних витрат у 2015 році, зокрема на описану Президентом Порошенком модернізацію кораблів ВМСУ.

    «Той проект держбюджету, який я бачив востаннє, не передбачає достатніх коштів навіть на ремонт існуючих кораблів і суден. Там закладено всього один мільярд гривень на все переозброєння Збройних Сил. Президент в Одесі говорив про глибоку модернізацію кораблів, із встановленням іншої, високоточної зброї та нових засобів радіоелектронної боротьби. Це проекти на сотні мільйонів гривень. Фінансування таких робіт у бюджетному процесі 2015 поки не видно й близько», - зауважив Іван Апаршин.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.