• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • До 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля вручать Відзнаку Омеляна Ковча

    Опубликовано: 2014-10-23 14:50:48

    До 25-річчя виходу Української греко-католицької церкви з підпілля в Львівській Опері відбудеться урочиста церемонія, в рамках якої пройде четверте щорічне вручення відзнаки Блаженного Священномученика Омеляна Ковча — греко-католицького священика, який в часи Другої світової рятував євреїв, за що був ув’язнений і загинув в концтаборі Майданек.

    25 жовтня, субота
    18.00 – 21.00
    Львівський Національний Академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28)

    Відзнаку Блаженного Священномученика Омеляна Ковча встановлено для нагородження за значний внесок у справі екуменічного діалогу, діалогу культур і народів, міжрелігійного та міжнаціонального порозуміння, соціально-харитативної та благодійної діяльності, за особистий життєвий приклад жертовності та гуманізму, героїчні вчинки.

    В урочистій церемонії візьме участь Блаженніший Святослав, верховний архієпископ Української греко-католицької церкви, а також виступлять Архієпископ Чіріль (Василь), секретар Конгрегації східних Церков, а також голова Комітету із вшанування пам’яті блаженного священномученика Омеляна Ковча Іван Васюник та дисидент, член Комітету Євген Сверстюк.

    Під час заходу відбудеться показ документальних фільмів про відродження УГКЦ, про Митрополита Андрея (Шептицького) та фрагментів документального фільму «Парох Майданеку» про Омеляна Ковча.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.