• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Києві відбудеться благодійна рок-опера «МІФ» на підтримку військових

    Опубликовано: 2014-10-20 14:32:30

    У п’ятницю, 24 жовтня, відбудеться благодійний показ рок-опери «МІФ», присвяченої 200-річчю з дня народження Великого українського Пророка Тараса Шевченка. Захід пройде на підтримку українських військових в зоні АТО.

    Рок-опера «МІФ» створена на основі творчості та фактів з біографії Тараса Шевченка та показує не тільки постать Кобзаря, а й історичну епоху, в якій зароджувалася модерна українська нація.

    Варто зауважити, що сценічний образ Тараса Шевченка впродовж усієї рок-опери відсутній.  Про перипетії життя митця можна дізнатися завдяки людям, які були його сучасниками – родичами, друзями, коханими, ворогами. Сюжет вистави акцентований на ставленні Шевченка до своєї Батьківщини – України та періодам його перебування на рідній землі у зрілому віці (1843, 1845-1847, 1859). Саме тоді відбуваються ключові події рок-опери.

    Прем’єра вистави уже відбулася 26-27 березня 2014 року в актовій залі Червоного (Головного) корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Згодом рок-опера «МІФ» була презентована на Першому всеукраїнському фестивалі до 200-ліття Тараса Шевченка «ШеFest»у рідному  селі поета Моринці на Черкащині. 

    Організаторами вистави є одноіменний творчий колектив, що поєднує як фахівців театральної справи, так і студентів – Київська театр-студія «МІФ».

    Рок-опера відбудеться за підтримки віце-прем’єр-міністра України Олександра Сича, міністра аграрної політики і продовольства України Ігоря Швайки, Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

    Захід – благодійний. Проводитиметься збір коштів на підтримку військових в зоні АТО.

    Адреса: м. Київ вул. Інституцька, 1, Палац Свободи (колишній Жовтневий палац), метро «Хрещатик».
    Початок: 19:00.
    Вхід – вільний!
    Контакти: (093) 258-97-72, (066) 508 93 41.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.