• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • До участі у Міжнародному конкурсі «Територія Гідності» долучаться провідні іноземні архітектори

    Опубликовано: 2014-10-20 13:37:53

    На участь у Міжнародному конкурсі «Територія Гідності» подано вже близько 300 заявок. Долучаться до участі у конкурсі на кращу концепцію оновленого простору центру Києва з меморіалізацією революційних подій також й іноземні конкурсанти. Про це в інтерв’ю виданню «ЛігаБізнесінформ» повідомив головний архітектор Києва Сергій Целовальник.

    «Ми планували міжнародний конкурс ще з самого початку, оскільки зимові події стали визначними не лише для України, а для всього світу… Вже подано близько 300 заявок, у тому числі від іноземців. Є навіть заявка від колективу відомого архітектурного бюро Захі Хадід», - відзначив він.

    Водночас, Сергій Целовальник зауважив, що тривалість конкурсу буде подовжена, оскільки потрібен час, щоб краще інформувати міжнародну спільноту, представників діаспори, залучити до участі провідних архітекторів та урбаністів. Сформовану програму та умови конкурсу планується презентувати найближчим часом у Києві, Одесі, Харкові та Дніпропетровську.

    Що стосується концепції самого Меморіалу Небесної сотні, то Сергій Целовальник зазначив, що було проведено опитування серед громадськості: «Виявилось, що 35% «учасників» - за те, що пам'ятник треба зробити загиблим з обох сторін. Ще 45-47%, вважають, що пам'ятник треба поставити всім учасникам подій тих днів - і загиблим, і пораненим, і зниклим безвісти, і живим, тому що вони всі герої. І тільки 13% висловилися за меморіал саме героям Небесної сотні. Проте після тривалих публічних дискусій з громадськістю ми прийшли до висновку, що тема конкурсу - Революція Гідності - це ті самі три трагічні дні, тому що саме вони здійснили долю цілої країни».

    Головний архітектор також розповів, що програма та умови конкурсу майже готові, лишилося допрацювати текстові та графічні матеріали.

    «Ми хочемо підготувати вичерпний пакет документів з історичними довідками, фото, малюнками, який дасть будь-якому іноземцю повне уявлення про значущість цього місця для сучасної України. Вже є волонтери, які зголосилися перевести тексти на англійську», - додав він.

    Зазначимо, що вже доступна англійська версія сайту, що є обов’язковою умовою для проведення Міжнародного конкурсу. Виносимо окрему подяку за допомогу у її створенні волонтерам.

    Також нагадаємо, що заявки на участь у конкурсі можна подавати до 30 листопада.

    Прес-служба Департаменту містобудування та архітектури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.