• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Олександр Сич: «Україна 23 роки не мала державної політики із консолідації нації та демократизації суспільства»

    Опубликовано: 2014-10-15 13:38:03

    Упродовж 23 років незалежності влада в Україні не переймалася ні політикою консолідації української нації, ні розбудовою демократичних інституцій. На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич під час прямого ефіру на каналі «112 Україна» 13 жовтня 2014 року.

    Олександр Сич зауважив, що європейським державам на реалізацію вказаних цілей знадобилося біля 200-300 років. «Якщо ми хочемо, щоб у нас були відшліфовані демократичні процеси і так добре працювали інструменти, як в країнах сталої демократії, то, не забуваємо – їм по двісті- триста років».

    Віце-прем’єр-міністр наголосив, що Україна перебуває нині на етапі складної та болісної трансформації. «Україна на шляху дуже болісної трансформації. На щастя, відбувся перелом свідомості, спершу – під час Революції гідності, згодом – в ході російсько-української війни. Суспільство однозначно не буде таким, яким воно було вчора. Психологія мислення вже інша», – наголосив урядовець.

    На думку урядовця, оновлення держави неможливе без очищення лав парламенту від старої прорегіональної та комуністичної номенклатури, яка гальмує цивілізований європейський поступ нашої країни. «Сьогодні, як ніколи, потрібні парламентські вибори. Адже та прорегіоналівська більшість, що підтримувала диктаторські закони 16 січня, нікуди не поділася, лише розсіялася сесійною залою, сховавшись під красивими назвами новостворених депутатських груп», - відзначив Олександр Сич.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.