• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пукшин: Прийняття закону про прокуратуру – лише перший крок на шляху реформування органів правопорядку

    Опубликовано: 2014-10-15 12:53:07

    Кандидат у народні депутати України від партії «Громадянська позиція», юрист Ігор Пукшин наголошує, що прийнятий сьогодні Верховної Радою України закон про прокуратуру – лише передмова великої реформи органів правопорядку.

    "Закон про прокуратуру - це перший крок до відкритого демократичного самоврядного органу.  Країна чекала цього останні 19 років, «Громадянська позиція» неодноразово публічно наполягала на прийнятті цього закону. Тепер головне завдання - забезпечити, щоб органи прокуратури стали захисником інтересів людей і держави, а не окремих олігархічних кланів в дії, а не лише на папері. Цей закон надалі має бути поєднаний з багатьма іншими законами, спрямованими на докорінне реформування органів правопорядку», - сказав Пукшин.

    Він пояснив, що відповідно до прийнятого закону, прокуратура більше  не зможе мати свій особливий статус в системі державних органів, не зможе втручатися в бізнес та в судові процеси між приватними особами, не матиме величезного арсеналу видів тиску на судову владу – це найважливіше.  «Згідно з новим законом у прокуратури тепер не буде функцій загального нагляду.  Проратура отримає новий прозорий та конкурсний порядок відбору професійних  прокурорів  та звільнення їх з посад та формулу нового професійного самоврядування», - зазначив політик.

    «Прокуратура в демократичному суспільстві не може здійснювати слідчі дії, а це поки що залишається в наборі її функцій.  Тому наступними кроками мають бути прийняття законів про  «Державне бюро розслідувань», створення Антикорупційного бюро (закон про яке, схвалено сьогодні), реформа Служби безпеки України та органів внутрішніх справ держави», - наголосив Пукшин, підкресливши, що «без цього логічного продовження суспільство не відчуватиме реформаторських змін правової системи».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.