• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Черкащина – епіцентр творення потужної Української держави, - Олександр Сич

    Опубликовано: 2014-10-13 08:17:34

    Черкащина – це край, сильний козацьким і повстанським духом, край, який має бути пуповиною України та стояти в епіцентрі творення потужної Української держави. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України  Олександр Сич під час зустрічі з професорсько-викладацьким та студентським складом Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького 10 жовтня 2014 року в рамках робочого візиту до Черкаського регіону.

    Сьогодні центр України перебирає на себе ту місію, яку з початку 90-х років виконувала Галичина, вважає урядовець: «Це – місія нести українське слово, українську думку, пропагувати український світогляд, поширювати українську духовну територію». 

    «Сьогодні Черкащина має стати об’єднавчою ланкою між Заходом та Сходом. І допомогти зреалізувати цю місію великої Тарасової землі зможе молодь, яка, власне, має шанс долучитись до розбудови цивілізованого елітного суспільства. А освіта та наука – це ті основи, які допоможуть зрушити з місця «інертну державну управлінську машину»,- додав він.

    Молодь творить зміни, переконаний Віце-прем’єр-міністр України. Без її участі та жертовності не відбулася б ні Революція 2004-2005 рр., ні Революція гідності. А сьогодні молоді люди виборють право на вільну країну в російсько-українській війні.

    У рамках візиту до університету Олександр Сич також побував у Музеї українського рушника та в мультимедійній телевізійній студії студентів-журналістів. Так, у музеї урядовець ознайомився із техніками виконання рушників, традиційними для Поддніпров’я, а у студії – із технічними можливостями, які використовують майбутні журналісти у навчанні.

    Звертаючись до студентів, Олександр Сич зауважив, що формування сучасної Української держави не можливе без якісної журналістики. «Нині є дуже багато засобів масових технологій, але дуже мало засобів масової інформації», - підсумував урядовець.

    Сьогодні в університеті навчається 14 студентів із зони АТО. Актуальним питанням для вищого навчального закладу залишається відкриття на базі університету військової кафедри, а також відновлення одного з корпусів, що зазнав руйнації у результаті пожежі. За інформацією керівництва ВНЗ, для його реконструкції необхідно близько 15 млн. грн.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.