• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко: Ситуацію на Сході може змінити введення воєнного стану

    Опубликовано: 2014-10-13 08:08:32

    Кардинальне питання, яке покращить ситуацію – введення воєнного стану і відповідні дії Президента як Верховного Головнокомандувача. Про це в ефірі «Шустер LIVE» на Першому національному сказав лідер політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

    «Сьогодні вже навіть цивільним людям зрозуміло, що на Сході давно не антитерористична операція. АТО може тривати кілька годин, днів, але не сім місяців! На Сході вже восьмий місяць артилерія, танки, спецназ, авіація. Це воєнна операція по відбиттю вторгнення ворога ззовні. І цією операцією, відповідно до закону, має керувати президент як Верховний Головнокомандувач, а не генерал-лейтенант Грицак. Президент має безпосередньо управляти військами, підписувати директиви і бойові накази. Якби повноваження президента, задіяти для цього, не було б отих фактів мародерства і ситуацій, коли уряд по чотири місяці обговорює рішення, які приймаються за одну добу, і робота на місцях місцевих адміністрацій була б іншою. Все б дуже швидко стало до ладу. Воєнний стан дає можливість воєнному командуванню під керівництвом президента задіяти всі ресурси, які потрібні для того. Не буде проблеми, що чогось не вистачає – аптечок, бензину, харчів, транспорту… Взяли по акту, а після війни розрахувалися», – говорить Гриценко.

    Тому за словами Гриценка, зараз потрібно вводити воєнний стан, а не гратися в АТО, і думати, що скоро буде мир. «Мирне життя буде лише тоді, коли російські війська і техніка будуть виведені за межі України, відновлено контроль за кордоном і відновлено дію українських законів на тих територіях, які сьогодні окуповані, а це третина Донбасу і 72% населення. Допоки там буде стояти Путін зі своїми військами, доти не буде миру. Це перемир’я – затишшя перед бурею, бо в будь-який момент Путін може піти далі – на Харків, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Херсон. Тому депутати від «Громадянської позиції» голосували проти закону про особливий статус Донбасу, оскільки він дає Путіну плацдарм для подальших дій», - наголосив Гриценко.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.