• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 14 жовтня відзначають 72 річницю створення УПА. Інформаційна довідка та пропозиція спікерів від Українського інституту національної пам'яті

    Опубликовано: 2014-10-10 14:55:03

    Український інститут національної пам’яті підготував інформаційну довідку для журналістів до річниці створення УПА — 14 жовтня, у якій коротко і доступно розповідається, чим була Українська повстанська армія, спростовуються основні міфи про УПА, а також подано перелік документальних фільмів та науково-популярних публікацій на тему.

    Переглянути матеріали можна на сайті УІНП та у вкладеному файлі.

    Перелік вітчизняних науковців, які спеціалізуються на тематиці, пов’язаній з історією українського війська та Другої світової війни, та їх контакти надсилаємо окремим файлом.

    Ознайомитися з копіями архівних матеріалів УПА можна в Електронному архіві визвольного руху. 

    Нагадаємо, раніше УІНП виступив з ініціативою відмежуватися від радянських свят і відновити традицію вшанування українських вояків Покрову — 14 жовтня, що, на думку істориків, сприятиме формуванню національної свідомості населення країни та патріотичному вихованню молоді.

    Підготовка календаря важливих дат української історії, участь у відзначенні національних свят є одним із завдань Українського інституту національної пам'яті.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.