• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Олександр Сич: «Канів має стати родзинкою культурного середовища України»

    Опубликовано: 2014-10-10 12:45:15

    Канів має стати такою родзинкою культурного середовища України, щоб до міста приїздили не лише жителі інших регіонів держави, а й усього світу. Про це під час робочого візиту на Черкащину 9 жовтня 2014 року заявив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич за результатами огляду декількох об’єктів регіону, зокрема, Успенського собору, Канівського міського будинку культури та музею Т.Шевченка  Шевченківського національного заповідника в м. Каневі.

    Урядовець зауважив, що для реалізації такої цілі необхідно разом з підтримкою закладів культурно-мистецького середовища розвивати і міську інфраструктуру, аби створити комфортні умови як для мешканців, так і гостей міста.

    Особливої уваги та підтримки сьогодні потребує міський будинок культури. Роботи з будівництва об’єкту тривають 30 років і нині він готовий до експлуатації на 75-80 %. Для завершення робіт закладу необхідно фінансування обсягом біля 43,5 млн. гривень.

    «Ми маємо думати не тільки, як профінансувати завершення робіт, а і як розумно використовувати заклад», - наголосив Олександр Сич. «Це має бути культурно-мистецький центр навіть не регіонального, а загальнодержавного чи міжнародного значення, де можна було б проводити наукові форуми, мистецькі фестивалі та інші заходи відповідного рівня», - додав він.

    Водночас, урядовець наголосив, що знайти ресурси в умовах російсько-української війни буде непросто: «Казати, що уже завтра будуть виділені десятки мільйонів на реалізацію цього та інших проектів області не можливо. Але, щоб закласти кошти на добудову і міського будинку культури, і вирішення проблемних питань музею та Нижнього парку заповідника, треба розуміти корінь ситуації».

    Разом з тим Олександр Сич повідомив, що рух усіх виділених коштів буде жорстко контролюватися у зв’язку з традиційними практиками непрозорого їх використання в державі, а потенційним інвестором, окрім держави, може виступити і приватний сектор. «Якщо ми бачимо, що держава не в змозі осилити фінансування того чи іншого об’єкта, потрібно залучати інвестора, звісно, обумовлюючи певні умови. Ці умови мають бути вигідні і державі, і місцевій громаді», - підсумував Віце-прем’єр-міністр України.

    У рамках візиту Олександр Сич також ознайомився з ходом завершення робіт з будівництва перинатального центру на базі комунального закладу «Черкаська обласна лікарня» шляхом реконструкції приміщення обласної консультативної поліклініки.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.