• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Олександр Сич: «Не варто чекати вказівок з міністерства, кожен музейник і бібліотекар має самостійно розпочати роботу з вшанування героїв»

    Опубликовано: 2014-10-10 08:20:19

    Не треба чекати, доки міністерства «спустять» деталізовані вказівки. Працівники на місцевому рівні самі мають проявляти ініціативність.  Багатьом чиновникам досі важко розпрощатися з тоталітарним мисленням і совєцьким досвідом канцелярської роботи. При цьому в кожного музейника, бібліотекаря, вчителя – безліч можливостей із вшанування сучасних героїв незалежної України. Включайте креативне мислення. Знаходьте нестандартні підходи.

    На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич 9 жовтня 2014 року під час наради з питань героїзації осіб, які віддали життя за Україну, та вшанування їх пам’яті за участі представників низки профільних міністерств та відомств.

    Олександр Сич високо оцінив результативність виконання більшості протокольних доручень, окреслених за підсумками попередньої наради із цих питань, – зі встановлення обелісків, перейменування вулиць, організації фотовиставок тощо, а також відзначив їх мотиваційне значення для успішного завершення справи. «Які б не мали глобальні стратегічні цілі – без локальних перемог, які радують серце, перемоги не досягнеш», - наголосив Віце-прем’єр-міністр.

    За інформацією Інституту національної пам’яті, cьогодні уже встановлено понад 20 меморіальних дощок в пам'ять про полеглих під час Революції гідності та російсько-української війни, в низці населених пунктів перейменовано вулиці та площі на честь героїв. В Ужгороді звання почесного громадянина посмертно надано кільком землякам.

    Проведено значний обсяг роботи по формуванню Книги пам’яті про полеглих за незалежність України – зібрано відомості про понад 750 сучасних героїв, ведеться робота по створенню музею Майдану. Для реалізації цього проекту уже є 280 спогадів учасників Революції гідності та близько 1500 артефактів.

    Водночас, Олександр Сич наголосив, що кожен боєць має бути упевнений, що в разі загибелі його ім’я не буде забуте, а його героїзм в ім’я України буде збережений у національній пам’яті і стане прикладом для наступних поколінь.

    За підсумками наради Віце-прем’єр-міністр доручив центральним органам виконавчої влади посилити співпрацю з благодійними організаціями та громадськими рухами у сфері увічнення та вшанування пам’яті загиблих, опрацювати забезпечення Збройних Сил України ідентифікаційним ресурсом, зокрема відповідними жетонами та пересувними ДНК-лабораторіями, а також активізувати потенціал закладів культури і соціального забезпечення.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.