• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко: Президент повинен навести лад у зовнішній політиці, забезпечити захист прав і свобод людини та провести реформу силового блоку

    Опубликовано: 2014-09-29 07:54:10

    Анатолій Гриценко, лідер політичної партії «Громадянська позиція» наголошує, що президент повинен невідкладно навести лад у питаннях зовнішньої політики, забезпечити захист прав і свобод людини та провести реформу силового блоку. Про це він заявив в ефірі "Шустер LIVE".

    «Четвертий місяць уже Порошенко на Банковій, а понад 20 країн досі не мають українських послів. Їх треба негайно призначити. Президент не може все робити сам», - зазначив Гриценко

    Він також наголосив, що особистою відповідальність президента є захист прав і свобод людини. « Невідкладно потрібно поставити питання про негайне прийняття закону про прокуратуру. Це той самий закон, одна з вимог Фюле, який так і не був  внесений Януковичем. Це закон, напрацьований нами спільно з експертним середовищем, європейці чекають від нас його прийняття. А не приймається він з однієї причини: президент того не хоче. Нехай президент публічно скаже: я «за» прийняття закону про прокуратуру. Тоді прокуратура буде стояти на стражі наших законів і прав, а не буде каральним мечем президента - «цього посажу, цього не посажу». Повірте, довіра до глави держави значно зросте, якщо він це зробить», - підкреслив Гриценко.

    Реформування силового блоку також потребує негайних рішень від президента, вважає Гриценко: «Коли я чую, що ми збільшимо фінансування армії в п’ять разів, збільшимо чисельність  у два з половиною рази, для мене це означає одне - президент відмовляється від курсу на вступ України до НАТО. Нам не потрібна армія в півмільйона людей, якщо ми збираємося в перспективі вступати в НАТО. Такої армії немає більше ніде в Європі, така чисельність війська є лише в Росії. І нам також не треба витрачати 5% ВВП на армію. Жодна європейська країна не витрачає таких грошей».

    «Силовий блок держави повинен захищати народ і країну від зовнішньої загрози, а не владу від народу,  як зараз», – підсумував лідер «Громадянської позиції».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.