• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нова Наглядова рада «Київміськбуду» повинна буди сформована Київрадою з включенням представників громадськості, - акціонер компанії

    Опубликовано: 2014-09-17 11:52:34

    Проведення грунтовної перевірки діяльності холдингу «Київміськбуд», розслідування діяльності керівництва компанії, фактів виведення активів, та зміна наглядової ради з включенням в неї представників незалежних громадських організації. Такі кроки було запропоновано ПрАТ “Сучасне будівництво” 12 вересня на засіданні  Робочої групи Тимчасової контрольної комісії Київради з питань перевірки комунальних підприємств територіальної громади міста та інших суб'єктів господарювання, в статутних капіталах яких є частка майна територіальної громади міста Києва.

    12 вересня в ході засідання Робочої групи Тимчасової контрольної комісії Київради з питань перевірки комунальних підприємств територіальної громади міста та інших суб'єктів господарювання, в статутних капіталах яких є частка майна територіальної громади міста Києва, міноритарний акціонер ХК ХК “Київміськбуд” - ПрАТ «Сучасне будівництво», звернуло увагу депутатів Київради на критичну ситуацію в холдингу,  80% якого належить громаді міста Києва . Представники акціонера головною причиною ситуації вбачають неефективну діяльність менеджменту ПАТ ХК “Київміськбуд»,  в результаті якої цього ринкова вартість компанії за останні 5 років знизилася, за оцінками експертів,  більш ніж у 10 разів – з 2 млрд. дол. до 200-220 млн. дол. На думку акціонера, до цього призвело виведення активів холдингу,що здійснювалося  під час керівництва підприємством Ігорем Кушнірем та за сприяння його бізнес оточення, зокрема екс-голови Державного управління справами Андрія Кравця.

    ПрАТ «Сучасне будівництво» звернулося до депутатів та громадськості, що входять в робочу групу, з пропозицією провести всебічну, об’єктивну та грунтовну перевірку діяльності холдингової компанії  «Київміськбуд та її менеджменту.

    Крім розслідування, з метою забезпечення його об’єктивності а також забезпечення прозорості та відкритості управління підприємством, представники ПРАТ «Сучасне будівництво» запропонували, щоб саме Київрада, а не керівництво  КМДА, затвердила  кандидатури членів  Наглядової ради ХК “Київміськбуд” від територіальної громади міста -  за принципом паритетної участі професійних економістів та  лідерів антикорупційних громадських організацій міста Києва. Саме вони, на думку представників акціонера, зможуть забезпечити як ефективний контроль з боку громади, так і сприяти поверненнювиведених активів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.