• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Микола Катеринчук вважає, що Європа повинна бути рішучою в ухваленні рішень щодо України та Російської Федерації

    Опубликовано: 2014-09-16 13:03:10

    Європейський Союз останні десять років не проводив ефективної роботи щодо забезпечення єдиної енергетичної та безпекової політики країн членів ЄС. Про це сьогодні під час круглого столу «Ліберальний погляд на політику Європи щодо ситуації в Україні» сказав ініціатор його проведення, Президент загальноєвропейської партії Альянс лібералів та демократів за Європу (ALDE Party) Сер Грехем Уотсон.

    «Я маю надію, що нове керівництво Європейської комісії та Європарламенту зробить відповідні висновки спрямовані на поліпшення єдиної політки країн-членів ЄС, що в майбутньому сприятиме зменшенню енергетичної залежності від Москви та розв’язанню військового конфлікту в Україні», - наголосив Грехем Уотсон.

    «Основним нашим завданням ми вбачаємо донесення до керівництва Європейського Союзу реального стану речей в Україні про сторони та причини військового конфлікту. І ми маємо надію, що ЄС буде більш рішучий в ухваленні рішень щодо України та Російської Федерації. Бо не можна вважати, що російський агресор зупиниться на сході України та не намагатиметься захопити інші території України, що становитиме реальну загрозу цілісності на лише нашої держави, а й усієї Європи», - сказав присутній на круглому столі лідер Європейської партії України, народний депутат України Микола Катеринчук. - «Власне саме для того, аби привернути увагу до проблем та першопричин військового конфлікту в Україні ми й організували цей круглий стіл. Маємо надію, що Сер Грехем Уотсон максимально сприятиме донесенню нашої позиції до керівництва в ЄС».

    У свою чергу Голова громадської спілки «Громадська варта» Едуард Зейналов під час свого виступу розповів про подробиці свого візиту в зону АТО та продемонстрував останки бойових снарядів, які свідчать про участь російської армії в конфлікті на сході України. Також він виказав побажання, аби Євросоюз подав чіткий сигнал у готовності допомогти Україні. «Ми вважаємо, що ЄС повинен дати українцям чіткий сигнал про перспективу членства з конкретною датою. Окрім того на даному етапі вважаю доцільним введення безвізового режиму. Саме надання можливості українцям вільно перетинати кордон з ЄС без будь яких віз надасть українцям поштовх до прискорення євроінтеграційних процесів», - вважає Едуард Зейналов.

    За підсумками роботи круглого столу його учасники зачитали відкритий лист до Президента АЛДЄ партії Сера Грехема Вотсона та Голови фракції Лібералів та Демократів за Європу у Європейському Парламенті,  Гі Верхофстадту (додається).

    В роботі круглого столу приймали участь: 
    Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова Іон Стевіле, радник з політичних питань, голова політичної секції партії Альянс лібералів та демократів за Європу (ALDE Party) Филип Хансен, міжнародний секретар Європейської партії України Наталія Севідова, радник-Посланник, Заступник голови Місії Грузії Георгій Закарашвілі, Координатор проектів Фонду Фрідріха Наумана за Свободу Володимир Олійник, Заступник Міністра оборони України Петро Мехед, міжнародний секретар політичної партії «Україна Майбутнього» Анна Заклецька, начальник Головного військового клінічного госпіталю. Генерал-майор медичної служби Анатолій Казмирчук, директор Центру суспільних досліджень «Український меридіан» Дмитро Левусь, голова ГО "Кримський центр ділового та культурного співробітництва "Український Дім" Андрій Щекун, ведуча інформаційно-аналітичного відділу ТОВ «ТРК Ера» Тетяна Терехова, біженець зі сходу України, очевидець подій Олексій Прелов, голова Політичної партії «Партія Народний порядок» Андрій Деревицький, економічний експерт Андрій Новак, голова ГО "Центр з вивчення проблем безпеки та протидії відмиванню коштів" Вадим Черниш

    Відкритий лист-звернення від ліберальних сил України до Президента АЛДЄ партії Сера Грехема Вотсона та Голови фракції Лібералів та Демократів за Європу у Європейському Парламенті,  Гі Верхофстадту 

    Зважаючи на те, що на сході України триває безпрецедентна в історії людства «гібридна» війна Росії проти України; 

    що метою цієї війни є знищення незалежної України і створення прямої загрози безпеці ЄС;

    що кількість людських жертв цієї війни обчислюється тисячами загиблих та поранених, економічні втрати України обраховуються десятками мільярдів гривень, а планомірне знищення інфраструктури регіону вже призвело до гуманітарної катастрофи -

    Звертаємося до вас, як до членів єдиної ліберальної родини, з проханням допомогти Українському народу, який потерпає від жорстокої агресії Росії. Україна, перебуваючи в стані глибокої економічної кризи, не в змозі сьогодні самотужки дати відсіч агресору та виправити жахливі наслідки військових дій. Просимо вас ініціювати в країнах членах ЄС наступні програми:

    1)  Програму допомоги та лікування в країнах ЄС громадян України,  які отримали важкі поранення під час військових дій на сході;
    2) Програму гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям зі сходу країни;
    3) Програму інформування громадян ЄС про перебіг подій в Україні на підставі повної та правдивої інформації, а також програму інтенсифікації обміну візитами школярів, студентів, журналістів до країн Євросоюзу для підвищення ефективності «народної дипломатії».

    Звертаємося до фракції Лібералів та Демократів за Європу та просимо:

    1) привернути увагу всіх політичних фракцій у Європейському Парламенті до ситуації в Україні та до можливих загроз для Європи в цілому;

    2)  ініціювати прийняття Європейським Парламентом більш жорстких економічних та політичних санкцій проти Російської Федерації та причетних до розпалювання війни російських громадян.

    Україна це Європа, і тільки разом ми зможемо повернути мир, забезпечити демократію та процвітання європейській Україні!

    Від політичної партії «Європейська партія України» Микола Катеринчук
    Від політичної партії «Україна Майбутнього» Анна Заклецька
    Від політичної партії «Партія Народний порядок» Андрій Деревицький

    Пресс-служба Європейської партії України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.