• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Форумі видавців історики розкажуть, як ліквідувати історичну безграмотність — проект «Лікбез. Історичний фронт»

    Опубликовано: 2014-09-12 14:22:55

    Факти з історії проти російської пропаганди — таку місію взяла на себе група волонтерів—істориків. «Добровольчий батальйон проти російських міфів», — називає їх В’ятрович і запевняє, що така допомога дуже потрібна в інформаційній війні.
    13 вересня, субота
    18:00 — 19:30
    Музей «Тюрма на Лонцького», вул. С. Бандери, 1
    (вхід з вул. К. Брюллова).
    Окрім військової агресії, щодо України розгорнута інформаційна війна. В епіцентрі інформаційних атак російських пропагандистів опинилося зокрема українське минуле, — вважають історики. Тому вони заснували проект «ЛІКБЕЗ. Історичний фронт» (http://likbez.org.ua/) — сайт, де зібраний перелік міфів, стереотипів та спотворень, на яких ґрунтується російська історична антиукраїнська пропаганда: щодо території країни, Новоросії, «бандерівців» і «колабораціоністів».

    Презентація проекту у Львові відбудеться за участі відомих істориків — керівника проекту Кирила Галушка та Голови Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича. Модерує розмову історик Ігор Дерев’яний, науковий співробітник Національного музею «Тюрма на Лонцького», автор книг «УПА, Історія нескорених”, “Сила волі: Євген Коновалець».

    Кирило Галушко (41 рік) к.і.н, автор десяти наукових та науково-популярних книг, брошур, підручників, понад сотні наукових і публіцистичних статей; автор книги «Український націоналізм: лікнеп для росіян», яку в електронній версії завантажило більше 40 тисяч читачів. Постійний автор багатотомної «Енциклопедії історії України» за темами політичних ідеологій та етнонаціональної проблематики. Публіцист на теми історії та історичної політики, публікується: на сайті «Українська правда», в газеті «День», журналах «Український тиждень», «ЛітАкцент».

    Володимир В’ятрович (37 років), к.і.н., Голова Українського інституту національної пам’яті. Дослідник історії українського визвольного руху,  автор 6 книг та співавтор 3-х. У 2008—2010 роках розсекретив архіви КҐБ, які зберігаються в Архіві Служби безпеки України, потім працював в Українському науковому інституті Гарвардськогоу університету, зараз викладає у Національному університеті «Києво–Могилянська академія». Лауреат премії імені Василя Стуса—2012 за розкриття таємниць архівів радянської спецслужби від ЧК до КҐБ та актуальну публіцистичну працю «Історія з грифом “Секретно”».

    Захід пройде в рамках спеціальної програми 21-го Форуму видавців «Історичний фронт. Як історія змінює майбутнє», організованої Центром досліджень визвольного руху та Національним музеєм-меморіалом «Тюрма на Лонцького». Усі заходи з програми можна переглянути на сайті ЦДВР. Книги, видані Центром досліджень визвольного руху, можна придбати на стенді № 446 (3 поверх, 2 зал).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.