• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Акція «Не допустіть повторення Мюнхенської зради!»

    Опубликовано: 2014-09-11 11:42:15

    Цієї середи, 10 вересня, родичі солдатів, художники та громадські активісти провели мистецьку акцію біля стін Посольства Чехії, щоб закликати чеських дипломатів разом вплинути на владу Чехії у питанні якнайшвидшого розширення санкцій проти Російської Федерації.

    Навпроти стін Посольства художниці намалювали великоформатну картину, яка є копією чорно-білої фотографії колони гітлерівських військ на Карловому мосту в Празі у 1939 році. Цю картину родичі українських солдатів вручили працівникам Посольства з вимогою не забувати уроки минулого та не дозволити здійснитися подібному в Україні. Під час малювання інші учасники акції тримали плакати з гаслами чеською та українською мовами: "Česko prosazuje nové Mnichovské spolčení?" ("Чехія просуває нову Мюнхенську змову?"), "Češi, ne zraďte bratry ukrajince!" ("Чехи, не зрадьте братів-українців!"), "1938 - оběť agrese, 2014 - přisluhovač agresora?!" ("1938 - жертва агресії, 2014 -  лакей агресора?!"), "1938 - 2014: Історія нічому не навчила?", "Ганебна змова 1938 не повинна повторитися!"

    Нагадаємо, що незадовго до моменту, зафіксованого на фотографії, була підписана Мюнхенська угода, внаслідок чого Третім Рейхом було анексовано Судетську область, що стало головною передумовою втрати незалежності Чехословаччини та її повної окупації гітлерівською Німеччиною. Варто зазначити, що на фото видно силует Празького Граду, де Адольф Гітлер проголосив створення Протекторату Богемії та Моравії.

    Також активісти вручили звернення Послу Чеської Республіки в Україні Й. В. Пану Івану Почуху, в якому, зокрема, підкреслили, що «саме європейські прагнення України стали причиною втручання Росії у справи України, анексії Криму та війни на Донбасі» та закликали не забувати про власний гіркий досвід, який чітко вказує на те, що «вже сама Чехія може опинитися під загрозою окупації, якщо сьогодні не зупинити нового тоталітарного імперіаліста об’єднаними солідарними діями всього цивілізованого світу».

    Як відомо, Чехія разом зі Словаччиною, Угорщиною та Кіпром висловила незгоду з рішенням про розширення санкцій проти Росії під час позачергового саміту Євросоюзу. Така позиція унеможливлює його ухвалення, адже потрібна одноголосна підтримка всіх країн-членів ЄС.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.