• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ВООЗ надасть гуманітарну допомогу для забезпечення потреб переміщених осіб у ліках та виробах медичного призначення

    Опубликовано: 2014-09-04 10:05:59

    Загальна вартість  допомоги становитиме близько 2, 4 млн грн.

    Відбулася зустріч заступника міністра охорони здоров’я –керівника апарату МОЗ України Василя Лазоришинця з представниками ВООЗ щодо врегулювання питання ввезення гуманітарної допомоги для  переміщених осіб.  Участь в зустрічі взяли представники Держлікслужби, Санітарно-епідеміологічної служби України та Міністерства соціальної політики.

    Результатом зустрічі стало визначення  чіткого переліку документів, необхідного для визнання вантажу гуманітарним та повне врегулювання питання надання одноразового дозволу на ввезення незареєстрованих медичних засобів та виробів медичного призначення, які входять до складу гуманітарної допомоги. Міністерство охорони здоров’я України звернулося до Мінсоцполітики з прохання максимально швидкого завершити процедуру визнання такого вантажу гуманітарним, адже йдеться про задоволення потреб не лише внутрішньо переміщених осіб, а й осіб, які знаходяться в зоні АТО.

    До складу гуманітарної допомоги входить  3 види стандартних наборів лікарських засобів та виробів медичного призначення для надання медичної допомоги при надзвичайних ситуаціях. Серед них антибіотики, знеболюючі,  розчини, перев’язувальний матеріал, хірургічний інструментарій для акушерських або хірургічних втручань та ін.

    Обсяг гуманітарного вантажу  розрахований для надання медичної допомоги 170-ти тисячам населення протягом  3 місяців. При цьому термін придатності препаратів становить кілька років. Загальна вартість  гуманітарного вантажу -  близько 2,4 млн грн..

    Після визнання Міністерством соціальної політики вантажу гуманітарним, протягом 5 днів він надійде до України, де його спрямують у медичні заклади, що надають допомогу переміщеним особам та особам, які знаходяться в зоні АТО.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.