• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Акція «Не пустимо в хату російську вату!»

    Опубликовано: 2014-09-02 11:49:37

    4 вересня, вул. Лаврська, 10, Держкіно

    У четвер, 4 вересня, активісти Громадянського руху “Відсіч” проведуть під будівлею Держкіно, що на Лаврській, 10, театралізовану акцію “Не пустимо в хату російську вату!”

    Учасники мають на меті висловити рішучий протест проти засилля на українських теле- та кіноекранах російської продукції. В часи, коли Україна перебуває в стані фактичної війни з Росією, а пропаганда перетворюється на реальну зброю, більшість вітчизняних телеканалів продовжують показувати фільми та серіали російського виробництва. Крім того, що більшість грошей з продажу прав на їх показ іде окупантові, вони також є засобом нав'язування громадянам України псевдо-цінностей “русского міра”. Типовими засобами маніпуляцій у російських фільмах та серіалах є викривлення історичних фактів щодо України, виставляння українців чи то недоумкуватими простаками, порівняно з росіянами, чи то нелюдями-бандерівцями, що катують і вбивають тих же таки росіян або їхніх симпатиків. Також російські стрічки нерідко містять приховану пропаганду алкоголізму, жорстокості та ксенофобії, або ж відверто прославляють силові відомства північного сусіда, що, очевидно, аж ніяк не йде на користь національним інтересам нашої держави.

    В ході акції учасники влаштують невелике театральне дійство, під час якого намагатимуться очистити звичайну українську домівку від російської вати, що лізе з телеекрану. Також активісти мають намір передати керівництву Держкіно звернення з вимогою встановити суворий контроль над змістом російської кінопродукції та очистити український медіапростір від фільмів, що шкодять національним інтересам України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.