• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко: МВФ мав би списати Україні борги

    Опубликовано: 2014-08-29 13:42:27

    МВФ має списати борги Україні та надати потужний кредит під конкретний план реформ. Про це заявив лідер політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

    «Фінансова допомога МВФ потрібна Україні, особливо зараз, коли путінські бойовики методично знищують або вивозять до Росії наші промислові підприємства. Однак, нам необхідні принципово інші умови співпраці з МВФ», – сказав він.

    Як відомо, протягом двох років МВФ планує надати Україні 17 мільярдів доларів. Першу частину грошей країна отримала ще у травні – більше 3 мільярдів доларів. Найближчим часом МВФ перекаже ще близько 2 мільярдів доларів.

    Гриценко наголосив, що МВФ передусім мав би списати борги Україні. «Це вірне і відповідальне рішення, яке має прийняти Фонд за нинішніх умов, коли Україну від воєнної агресії Путіна не захистив ні Захід, ні гаранти безпеки відповідно до Будапештського меморандуму (США і Велика Британія), ні цивілізований світ загалом, коли Росія нахабно тисне на Україну економічними, енергетичними та іншими важелями», - підкреслив Гриценко.

    Також, за його словами, МВФ має надати Україні довгостроковий кредит у розмірі 20 і більше мільярдів доларів, але під план конкретних економічних реформ, який насамперед передбачає збільшення частки малого і середнього бізнесу в економіці країни.

    «Таким я бачу оптимальний формат співпраці України з МВФ», – зазначив Гриценко, додавши, що списання боргів і потужний кредит під план реформ і має бути тією реальною та дієвою підтримкою України з боку міжнародної спільноти.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.