• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Цілісність України і європейський вибір - не предмет торгу у Мінську

    Опубликовано: 2014-08-26 13:31:58

    Україна, давши згоду на переговори у Мінську щодо врегулювання конфлікту на сході,  таким чином виявила власне прагнення до припинення збройного конфлікту. Але не будь-якою ціною. Таке, коментуючи заплановану на сьогодні у Мінську зустріч президента України Петра Порошенка, президента Росії Володимира Путіна, Білорусі  –  Олександра Лукашенка та Казахстану –Нурсултана Назарбаєва, заявив співголова парламентського об’єднання «Економічний розвиток», президент УСПП  Анатолій Кінах.  Народний депутат перерахував принципові питання, поступки у яких Україна не повинна робити за жодних обставин.

    « Ми дали згоду на зустріч у Мінську 26 серпня. Але на переговорах не повинні обговорювати певні речі, питання, які за жодних обставин не можуть бути предметом торгівлі чи переговорів. Перше питання – це стратегічний вибір українського народу  –  євроінтеграція. І уже у вересні ми ратифікуємо угоду про асоціацію з ЄС. Друге наше принципове питання – територіальна цілісність, включаючи Крим. Таку позицію ми будемо захищати постійно і маємо надію на підтримку наших партнерів у світі», – зазначив народний депутат.

    «Наші недоброзичливці хочуть створити таку ситуацію, за якої країна не буде мати стабільності, втратить свою  територіальну цілісність, а відтак – і європейські перспективи. На переговорах у Мінську будуть присутні і високі представники Європи, сподіваємося, що вони наполягатимуть на чіткій, об’єднаній, консолідованій позиції, на всіх заходах стримування такої агресії. Зокрема і санкціях», – зазначив президент УСПП.

    На думку народного депутата, важливо, щоб президенти Порошенко і Путін зустрічалися і вели переговори.  Але завжди виключно на умовах, що Україна залишиться незалежною, суверенною країною, яка дотримується  європейської, сучасної моделі розвитку.  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.