• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 14 найкращих вітчизняних плавців представлять Україну на чемпіонаті Європи з плавання у Берліні

    Опубликовано: 2014-08-13 16:03:08

    На чемпіонаті Європи у Берліні Україну представить команда з 14 найкращих вітчизняних плавців. Про це заявив сьогодні на прес-конференції журналістам президент та голова виконкому Федерації плавання України Дмитро Качуровський.

    «Участь нашої збірної у змаганнях такого рівня - велика честь для нас. Адже рівень конкуренції на таких чемпіонатах – величезний, змагатися дуже складно. Тому ми сподіваємося, що гідно представимо нашу країну на європейському континенті та запалимо нові «зірочки» в плаванні. Ці спортсмени стануть прикладом для наслідування для десятків тисяч дітей, які займаються плаванням в нашій країні, - сказав Д.Качуровський. – Крім того, перемоги наших плавців сприятимуть об`єднанню усієї країни – сходу та заходу, півночі та півдня».  

    На чемпіонаті Європи виступатимуть лідери збірної команди України з плавання, а також зовсім молоді плавці. 

     «У складі нашої команди – найсильніші плавці України, які добре підготовані. Серед них є як досвідчені спортсмени, які вже мають титули чемпіонів світу та Європи, так і ті, для яких участь у цих міжнародних змаганнях стане дебютною. Тож ми розраховуємо на хороші результати на цих європейських змаганнях», - сказав головний тренер збірної команди України з плавання та голова тренерської ради Федерації плавання України Андрій Сердінов.

    У Берліні виступатимуть спортсмени з усіх куточків України: рекордсменка Європи та чемпіонка світу Дарина Зевіна (Київ); чемпіон Європи Андрій Говоров (Дніпропетровськ); срібний призер Всесвітньої літньої Універсіади Сергій Фролов (Запоріжжя); срібний призер чемпіонату Європи Валерій Димо (Київ); чемпіон світу серед юніорів Максим Шемберев (Київ); рекордсмени та багаторазові чемпіони України Марія Лівер (Дніпропетровськ), Сергій Варварук (Дніпропетровськ), Дар`я Степанюк (Харків), Дмитро Оселедець (Київ), Любов Король (Запоріжжя), Аліна Вац (Луганськ), Антон Гончаров (Дніпропетровськ), Ольга Товстоган (Київ) та Альона Кисельова (Київ).

    «До Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро залишилося всього два роки, тому на цьому чемпіонаті Європи багато країн представить оновлений склад своїх команд, до яких увійдуть молоді спортсмени, які вперше спробують свої сили на європейському чемпіонаті», - сказав А.Сердінов.

    За його словами, щоб підготувати спортсмена, який зможе виступити на європейських змаганнях такого рівня, потрібно щонайменше 7 років інтенсивних тренувань.

    «Для наших спортсменів були створені всі умови, щоб вони змогли добре підготуватися до цих змагань», - сказав А.Сердінов.

    До найважливіших стартів сезону лідери української збірної готувалися за кордоном із найкращими зарубіжними тренерами: Андрія Говорова тренував в Італії Андреа ді Ніно, Сергія Фролова – у Франції Фабріс Пелерін, Дарина Зевіна готувалася в Італії під керівництвом свого батька та тренера Юрія Зевіна.

    Чемпіонат Європи з плавання у Берліні проходитиме 18-24 серпня. Участь у ньому візьмуть найсильніші плавці з 45 країн Європи.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.