• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Яким буде Майдан вирішитьміжнародний конкурс

    Опубликовано: 2014-08-11 15:00:59

    Сьогодні, як і півроку тому Хрещатик повністю відкритий для транспорту. На центральній вулиці міста та всіх прилеглих вулицях, крім Інститутської, відновлено автомобільний рух.

    У багатьох киян виникає цілком логічне питання, "а що ж далі?".  Дати відповідь на питання про те, яким має бути Майдан у майбутньому, покликаний відкритий міжнародний конкурс на кращу концепцію оновленого громадського простору центрального ядра Києва.

    Стартуватиме конкурс 1 листопада 2014 року. До цього ж часу всі бажаючі  можуть подавати заявки на участь до Департаменту містобудування та архітектури.

    Таке рішення було прийнято оргкомітетом конкурсу після проведення більше десяти публічних обговорень з громадськістю та спільної роботи ініціативної групи експертів.

    Експертною групою було запропоновано нове бачення конкурсу, засноване на дослідженні думки громади. Так, конкурс Територія гідності (робоча назва) має вирішити не тільки питання з встановленням пам’ятного меморіалу Героям Небесної Сотні, а  й подальшу долю Майдану з прилеглими до нього вулицями. Конкурсні роботи учасників мають розкрити ідеї, за які стояв Майдан, світлі надії Героїв Майдану на гідне життя у вільній демократичній Україні.

    Тільки після розгляду ідей учасників конкурсу буде зрозуміло яким чином меморіалізувати події Революції Гідності.

    На думку головного архітектора Києва Сергія Целовальника, «люди поклали життя за торжество ідеалів рівності, гідності, єдності, волі і для їх вшанування недостатньо просто поставити новий пам`ятник».

    Окремо зауважимо, що у вересні-жовтні 2014 року планується провести другий тур публічних дискусій.

    Прес-служба Департаменту містобудування та архітектури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.