• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Парламенту пропонують ввести новий податок на обороноздатність

    Опубликовано: 2014-08-05 11:07:52

    Для забезпечення обороноздатності держави Верховній Раді пропонують ввести щомісячний податок з валового доходу, кошти з якого будуть спрямовуватися у спецфонд. Відповідні законопроекти (№4418а, 4419а) зареєстрував в Парламенті Народний депутат України, член Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко.

    «Даними Законопроектами пропонується внести зміни до змін до Податкового кодексу України щодо справляння податку для забезпечення обороноздатності держави. А також до Бюджетного кодексу України щодо спрямування цього податку не до загального, а до спецфонду держбюджету для фінансування виключно потреб Збройних Сил України та інших утворених відповідно до закону військових формувань», - пояснює автор ініціативи.

    Він повідомив, що новий податок сплачуватимуть суб'єкти господарювання – юридичні особи, які провадять господарську діяльність, як на території України, так і за її межами (крім неприбуткових організацій та установ тощо); юридичні особи, що зареєстровані як платники податку; особи, що ведуть облік результатів діяльності за договором про спільну діяльність без утворення юридичної особи; особи – управителі майна; особи - інвестори (оператори), які ведуть окремий податковий облік, пов'язаний з виконанням угоди про розподіл продукції та відокремлені підрозділи платників податку.

    «Базою оподаткування пропонується визначити вартісне вираження обсягу доходу платника податку, отриманого протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі. Ставка податку встановлюватиметься у відсотках від бази оподаткування у розмірі 0,25 відсотка бази оподаткування, а у разі якщо база оподаткування становить більше 50 000 000 гривень на місяць – 0,5 відсотка бази оподаткування», - констатує Дерев’янко.

    Введення нового податку, на думку автора, дасть змогу залучити додаткові кошти для фінансування потреб Збройних Сил України та добровольчих батальйонів, утворених відповідно до вимог законодавства, а його спрямування у спецфонд бюджету дасть змогу контролювати його цільове використання.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.