• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українці дев’яти міст вийшли на площі, щоб нагадати владі «Непокаране зло зростає!»

    Опубликовано: 2014-07-31 09:52:38

    30 липня у 9 містах України (Київ, Львів, Харків, Дніпропетровськ, Херсон, Вінниця, Чернігів, Чернівці та Луцьк) відбулась щомісячна акція “Непокаране зло зростає!” Активісти зібрались на центральні вулиці своїх міст аби вчергове вимагати від влади покарати злочинних чиновників та працівників силових органів.

    Організатор акції у Луцьку, активіст Громадського сектора Євромайдану Михайло Шелеп розповідає: «Акція несе у собі три складові, перша це нагадати про події 30 листопада у Києві, коли беззахисних студентів по звірячому побили правоохоронці, саме з того часу почалось масове беззаконня проти українців як в Києві так і в регіонах. Друга -  наголосити правоохоронцям: міліціонери та прокурори повинні служити народу, якому присягали, а не партійним вождям! Третя – звернутися до людей, з тим, що свої права треба відстоювати і реагувати на найменші порушення, бо вони приводять до великих злочинів».

    Репресивна машина досі діє у Харкові і сьогодні мирні активісти стають жертвами силовиків, піддаються утискам влади та переслідуванням. Дмитро Маковецький, громадський активіст Харкова, розповідає: «Сьогоднішньою акцією учасники заходу заявили владі, що кожна із силових і провладних структур, які працюють проти інтересів громади будуть взяті під громадський контроль.  Судді Дзержинського районного суду Лазюк С. В. (у справі Зінченком – Бистриченко) та Лосєва Д. А. (у справі Ворожинової) є першими у черзі на люстрацію».

    Активіст Громадського сектору Євромайдану, Олександр Мельник аргументує позицію мітингувальників у Києві: «Ми вважаємо неприпустимою ту ситуацію, коли після зміни влади, при посадах у київській міліції лишились такі сумнівні працівники МВС як Олександр Терещук та Сергій Бойко, оскільки Терещук очолював Волинську міліцію і запам'ятався кримінальною справою проти Маї Москвич, яку притягли до відповідальності за перевернутий портрет Януковича. Пригадується також випадок, коли він дав наказ спецпідрозділу «Сокіл» використовувати світлошумові гранати проти активістів Євромайдану. Друга персона, Сергій Бойко, безпосередньо керував розгоном студенстького Майдану 30 листопада 2013 року і ніколи не приховував своєї відданості Віталію Захарченку» - наголошує Олександр.

    Учасники акції в дев’яти містах України подали запити до місцевих управлінь МВС, Прокуратури та СБУ, щоб отримати інформацію скільки чиновників та силовиків покарано за злочини часів режиму Януковича та що зроблено для запобігання проявам сепаратизму. У рамках акції активісти пом’янули загиблих із «Небесної сотні», котрі б у липні відзначали свої уродини та згадали їх поіменно.

    Нагадаємо, що акція є традиційною і проводиться 30-го числа кожного місяця, бо саме 30.11.2013 відбувся розгін студентів на Майдані, котрий став точкою відліку свавілля.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.