• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Канивец: Новый парламент должен избираться по новому избирательному законодательству

    Опубликовано: 2014-07-25 14:30:43

    Новий склад Верховної Ради України повинен обиратися за новим виборчим законодавством. Про це на своїй сторінці в «Фейсбуці» написав народний депутат Олег Канівець.

    «Вчорашній розпад коаліції в парламенті відкриває перед українським суспільством реальну перспективу перезавантаження Верховної Ради України і як наслідок, формування нового Уряду. Це важкий крок, я би навіть сказав дещо ризикований під час проведення бойових дій на Сході. Але, мусимо визнати, необхідний і своєчасний», – пише Канівець.

    Парламентар зазначає, що існуючий парламент в своїй більшості не є проукраїнським: «Він обирався за часів Януковича, в його збереженні зацікавленні як Сім'я Януковича, олігархи Ахметов, Фірташ, а особливо, Кремль. Стверджую це, оскільки бачу в цьому складі ВРУ багатьох агентів Кремля і відвертих ворогів української державності. Отже, розпуск парламенту є необхідним кроком заради отримання в жовтні цього року нового складу ВРУ, в якій нарешті буде проукраїнська, конституційна більшість!», – наголошує Канівець.

    При цьому нардеп переконаний, що обирати новий склад Верховної Ради України ми повинні за новим виборчим законодавством.

    За словами Канівця, на це є три причини:
    1. Новий виборчий закон – це вимога Майдану, Революції Гідності! Цей новий закон повинен передбачати пропорційну модель з відкритими списками, на зразок Польщі. І такий законопроект в Раді є. Його автори – Андрій Шевченко та Юрій Мірошниченко.
    2. Вибори по мажоритарній складовій ставитимуть під сумнів легітимність майбутнього складу парламенту, оскільки ми можемо недоотримати 46 депутатів: 12 з Криму, 12 з Луганщини і 22 з Донеччини.
    3. Змішана модель становить загрозу проникнення до вищого законодавчого органу «грошових мішків», колишніх ригів, відвертих ворогів України, агентів Кремля. Чого ми допустити не маємо права!

    Відтак, Канівець пропонує Петру Порошенко запросити до себе лідерів «Батьківщини», «Удару», «Свободи» і досягнути спільної домовленості по голосуванню за новий виборчий закон на пропорційній основі.

    «Проголосувати за це можна на пленарному тижні 12-15 серпня», – наголошує парламентар.

    Якщо ж не вдасться домовитися про закон Шевченка-Мірошниченко, Канівець пропонує підтримати законопроект Руслана Князевича, який передбачає пропорційну модель закритих списків з попереднім їх обговоренням суспільством, експертами, журналістським середовищем з наступним затвердженням на партійних з’їздах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.