• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киеве не должно быть топонимов, связанных с тоталитаризмом

    Опубликовано: 2014-07-25 07:51:51

    Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація виступила з ініціативою перейменувати 11 вулиць та провулків району, названих на честь осіб, причетним до організації Голодомору, політичних репресій та інших злочинів проти людяності.

    Зокрема пропонують перейменувати вулиці Леніна (у Бортничах), Котовського,  Комінтерну, Червоноармійська, Будьонного, Чапаєва, Свєрдлова, Крупської, Ілліча, Фрунзе та провулку Комінтерну у м. Києві. Громадськість може долучитися до обговорення. Пропозиції просять надсилати на адресу вул. О. Кошиця, 11 в письмовій формі.

    Український інститут національної пам’яті підтримує ініціативи перейменувати топоніми, пов’язані з тоталітаризмом та порушенням прав людини, та надасть будь-яку необхідну інформаційну та методологічну допомогу, щоб пришвидшити процедуру перейменування.

    Ще 11 липня Український інститут національної пам’яті направив листа Київському міському голові В.Кличка, щодо необхідності перейменування вулць м. Києва що носять імена діячів, причетних до злочинів радянського тоталітарного режиму. Інститут просить мера Києва “взяти під свій контроль проведення всього комплексу організаційно-правових заходів щодо завершення перейменувань тих вулиць м. Києва, які носили імена діячів, причетних до злочинів радянського тоталітарного режиму”.

    Заступник директора Українського інституту національної пам’яті Володимир Тиліщак розповідає: “У Києві є більше сотні вулиць, які носять імена осіб, причетним до організації Голодомору, та політичних репресій – це такі вулиці, як Леніна, Андрія Жданова, Будьонного, Кіквідзе, Дзержинського та інших. Протягом 2005–2012 років комісія КМДА з питань перейменування вулиць, встановлення пам’ятних знаків і меморіальних дошок ухвалила рішення про перейменування кількох десятків вулиць, проте процедура перейменування так і не була завершена”.

    Прес-секретар УІНП

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.