• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Террористы минируют школы и готовят провокации с использованием фосфорных боеприпасов из России

    Опубликовано: 2014-07-24 14:36:00

    «З кожним днем з’являється усе більше кричущих фактів, які підтверджують, що так звані ДНР та ЛНР є терористичними організаціями. Вони створюють пряму загрозу життю мирних мешканців Донбасу», – сказав на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО України полковник Андрій Лисенко.

    Так, у звільненому від терористів Слов’янську знайшли лабораторію для виготовлення саморобних вибухових пристроїв, яку бандити облаштувати у початкових класах філії школи № 4 у районі Черевковки. У приміщенні знайшли 4 закладені вибухові пристрої та 0,5 кг пластиду, пристосованого для дистанційного підриву. Подібними вибуховими пристроями було заміновано й інші навчальні заклади Слов’янська.

    На території цієї школи російські найманці облаштували опорний пункт та вогневі точки, викопали бліндаж. Так само терористи облаштувалися у 16-й школі, де було розташовано установку «Град». У Слов’янському авіаційному коледжі після неодноразових пошуків знайшли склад із 22-ма ящиками боєприпасів калібром 30 мм. Українські оперативники розглядають версію, за якою найманці планували здійснити теракт 1-2 вересня, коли діти прийдуть до школи.

    «Після такого абсолютно неприпустимо називати цих людей «ополченцями». Це навіть не бандити. Це російські терористи, які готові вбивати українських дітей», – наголосив речник РНБО.

    Україна отримала неспростовні докази ведення терористами з так званих ДНР та ЛНР переговорів про отримання фосфорних боєприпасів з Росії. «Є всі підстави стверджувати, що у разі отримання цих боєприпасів російські найманці обов’язково звинуватять українських військових у їхньому використанні», – сказав Андрій Лисенко.

    За словами речника РНБО, Російська Федерація поширює неправдиві заяви про начебто використання українськими військовими фосфорних боєприпасів. Лисенко наголосив, що цей тип боєприпасів заборонений міжнародною конвенцією з 1984 року і не знаходиться на озброєнні Збройних сил та інших військових формувань України.

    Тим часом, Російська Федерація продовжує нарощувати свою військову присутність в безпосередній близькості до українського кордону та чинити провокації. У межах 10 км від державного кордону з Україною, Збройні сили Російської Федерації облаштували кілька польових таборів, у кожному з яких знаходиться близько 30 одиниць бронетехніки та кілька сотень військових.

    Протягом доби проросійські бойовики понад 20 разів обстріляли  блокпости та підрозділи Збройних сил України з установок «Град» з території Російської Федерації, з артилерійської зброї, зі стрілецької зброї та гранатометів і з мінометів.

    Тим часом, продовжується наступ українських військ на півночі Луганської та на заході Донецької областей. Тривають наступальні бої за визволення Лисичанська. Терористи заблоковані в місті, їм відрізані шляхи до відступу. Мирні мешканці можуть спокійно вийти з міста через блокпости, для них організовано спеціальні табори. 

    Продовжується оточення та блокування Донецька і Луганська. Учора донецькі терористи напали та розграбували торговий центр «Донецьк Сіті». Збитки оцінюються мільйонами доларів.

    Обурення місцевих мешканців на територіях, де орудують російські терористи, зростає. Багатотисячні мітинги з вимогою до терористів покинути міста пройшли у Стаханові та Алчевську.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.