• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Акция протеста против ухудшения социально-экономического положения граждан

    Опубликовано: 2014-07-24 07:51:21

    24 липня о 9.00 Конфедерація вільних профспілок України  разом з громадськими організаціями розпочнуть акцію протесту під стінами Верховної Ради України.

    24 липня Верховна Рада України розглядатиме законопроект №4308а «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» (щодо корегування показників)». Незалежні профспілки закликають народних депутатів не ухвалювати законопроект і не  погіршувати й до того складне становище пересічних громадян.

    Ми виступаємо проти обмеження прав і соціальних гарантій людей найманої праці і вважаємо, що запропоновані Кабінетом міністрів зміни до Держбюджету суперечать Конституції України і міжнародному законодавству, ратифікованому нашою державою.

    Враховуючи зростання цін на продукти, енергоносії, товари і послуги, затримку і невиплату заробітних плат, погіршувати й так скрутне становище громадян – злочин.

    Не можна допустити зупинки дії Закону «Про індексацію грошових доходів населення» і введення особливого порядку індексації доходів населення та надання уряду права визначати її розмір у межах бюджетних видатків.

    Неприпустимим є внесення зміни до Кодексу законів про працю щодо зняття обмеження терміну відпустки без збереження заробітної плати та скасування необхідності повідомлення не пізніше ніж за два місяці та погодження з працівником встановлення режиму роботи на умовах неповного робочого часу (ст. 26 Закону «Про відпустки» та статі 32, 56, 84 КЗпП), зменшення або скасування стимулюючих виплат, підвищень посадових окладів, зменшення надбавок і доплат, які  встановлені у граничних розмірах. Тим більш, що все це пропонується робити на розсуд керівників державних органів, бюджетних установ та підприємств, установ і організацій, які отримують підтримку з бюджету, без згоди і попередження найманих працівників.

    Не згодні ми й з тим, щоб норми і положення статей 20, 21, 22, 23, 30, 31, 37, 39, 48, 50, 51, 52 та 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», застосовувалися у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом міністрів України, виходячи з наявних фінансових ресурсів Державного бюджету України та бюджету Пенсійного фонду України на 2014 рік.

    А вилучення 2 млрд грн із Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Фонду соціального страхування на випадок безробіття і зарахування їх до Пенсійного фонду України на погашення його дефіциту вважаємо неприпустимим. Бо кошти цих Фондів мають використовуватися виключно на забезпечення витрат на соціальні послуги, види яких передбачені відповідними законами.

    Беззаперечно, Україні потрібні кошти на фінансування армії й відновлення територій, звільнених від терористичних угруповань. Проте, ми переконані, що цього не можна роботи лише за рахунок простих людей. Уряд має шукати інші джерела наповнення бюджету. Передчасними й неприйнятними є обмеження прав і гарантій громадян ще до введення воєнного стану в країні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.