• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Країни Східного партнерства зміцнюють територіальну співпрацю

    Опубликовано: 2014-07-14 14:16:05

    Представники країн Східного партнерства, що зустрілися на конференції в Тбілісі, підтвердили свою зацікавленість у зміцненні більш тісних зв'язків прикордонних регіонів та запуск програм територіальної співпраці.

    Пріоритети, цілі, механізми управління та інституційна основа програм територіальної співпраці Східного партнерства стали головною темою обговорення Міжнародної конференції «Запуск програм територіальної співпраці Східного партнерства», що відбулася у Тбілісі, Грузія.

    Вперше понад 160 представників центральних і регіональних органів державної влади, організацій громадянського суспільства та незалежні експерти з усіх шести країн Східного партнерства (ЕaР) зібралися разом, щоб дати початок грантовим програмам територіальної співпраці, в рамках яких прикордонні регіони матимуть можливість отримати фінансування ЄС для проектів, спрямованих на пошук вирішення загальних проблем регіонального розвитку спільними зусиллями.

    Бюджет програми EaPTC розподілений між чотирма програмами таким чином: Вірменія - Грузія -1.35 млн євро, Азербайджан-Грузія - 1.35 млн, Білорусь - Україна - 3.3 млн і Молдова - Україна 3.3 млн євро.

    Конференція продемонструвала готовність країн-учасниць до проведення конкурсів проектних пропозицій. Програма Вірменія - Грузія є першою, яка змогла досягти рівня підготовки для оголошення конкурсу заявок: партнери по співпраці створили орган управління програмою, схвалили пріоритети територіального співробітництва та затвердили Спільну операційну програму. 

    Тенгіз Шергелашвілі, перший заступник міністра регіонального розвитку та інфраструктури Грузії, заявляє: «Грузинська сторона вітає початок програм територіальної співпраці. Ми вважаємо, що територіальне співробітництво посприяє розвитку добросусідських взаємин Грузії з Вірменією та Азербайджаном».

    Програма територіальної співпраці Східного партнерства (EaPTC) спрямована на розвиток і зміцнення транскордонного співробітництва між регіональними та місцевими органами державної влади, громад та організацій громадянського суспільства шляхом розробки спільних рішень загальних проблем соціально-економічного розвитку прикордонних регіонів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.