• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Повторення квітневої ситуації із введенням ПДВ – ввезення в Україну медичних виробів знову під питанням

    Опубликовано: 2014-07-10 12:24:30

     

     

    Європейська Бізнес Асоціація звернулась до Прем'єр-міністра України Яценюка Арсенія Петровича з проханням сприяти розблокуванню ввезення в Україну медичних виробів, яких потребують пацієнти країни. Це і хірургічні матеріали, і катетери, і кардіо-стенти, і інші медичні вироби, багатьох з аналогів яких в Україні не виробляється.

     

    Критичною ситуація стала після, здавалося б, гарної новини - встановлення єдиної пільгової ставки ПДВ у розмірі 7 відсотків для всіх медичних виробів. Цей крок був вкрай важливим для підвищення цінової доступності цієї соціально важливої групи товарів, від якої залежить життя та здоров’я населення України. Більш того, єдина пільгова ставка, введена з 1 липня 2014 року, має суттєве значення для нівелювання корупційної складової, яка існувала при визначенні різних податкових ставок для медичних виробів на стадії їх ввезення.

     

    Проте, наразі компанії-імпортери досі позбавлені можливості застосування до їх продукції норм відповідної Постанови КМУ, а митне оформлення медичних виробів, починаючи з 1 липня 2014 року, на жаль, повністю зупинене. Впродовж останнього тижня ввезення усієї медичної продукції в Україну заблоковане. Як повідомляють компанії-члени Асоціації, митні органи мотивували свою відмову здійснювати митне оформлення цієї групи товарів відсутністю чіткого офіційного роз’яснення. 

     

    Згодом, 3 липня 2014 року офіційне роз’яснення з’явилось на сайті Кабінету Міністрів України, проте проблема залишається, і вантажі простоюють на митниці, а компанії несуть фінансові збитки.

     

    Європейська Бізнес Асоціація сподівається, що вже найближчим часом Державній фіскальній службі України буде надано доручення щодо роз’яснення територіальним митним органам застосування вимог Постанови КМУ із зазначенням механізму нарахування ПДВ за операціями з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України медичних виробів.

     

    Саме якнайшвидше врегулювання окресленого питання зможе вивести ринок медичних засобів із критичної ситуації!

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.