• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Полтавской области состоялся запуск компрессорной станции на Восточно-Полтавском газоконденсатном месторождении

    Опубликовано: 2014-06-28 11:33:38

    27 червня 2014 року в с. Куликове Полтавської області відбувся запуск дотискуючої компресорної станції на Східно-Полтавському газоконденсатному родовищі.

    Цей захід є надзвичайно важливим, оскільки сьогоднішнє відкриття ДКС є частиною масштабного плану з модернізації газовидобувної інфраструктури.

    "Відкриття ДКС на Східно Полтавському газоконденсатному родовищі дозволить збільшити видобуток газу, стабілізувати та підтримувати необхідні робочі тиски на родовищі і забезпечити додатковий видобуток газу з 23 свердловин в обсязі 18 млн. куб. м на рік, що надзвичайно важливо в сьогоднішніх умовах, коли Україна має зменшити свою залежність від імпорту блакитного палива", - розповів Голова ПАТ «Укргазвидобування» Сергій Костюк.

    Він такод додав, що дотискуюча компресорна станція зможе виконувати функцію технологічного забезпечення роботи турбодетандерних холодильних циклів і вилучати із видобутого газу додатковий газовий конденсат, а також забезпечить ПАТ «Укргазвидобування» видобуток та компримування природного газу в обсязі 130 млн. м3 на рік.

    Проектні, будівельно-монтажні роботи та поставка додаткового обладнання виконані вітчизняними компаніями.

    Введення в дію ДКС – це вже третій спільно реалізований проект ПАТ «Укргазвидобування» та ТОВ «Карпатигаз». Його вартість – 37,7 млн. грн. Раніше вже були введені в експлуатацію Юліївська та Розпашнівська ДКС.

    На даний час в рамках спільної діяльності ведеться будівництво 10 (десяти) дотискуючих компресорних станцій, ступінь готовності 5 із яких становить від 50% до 98%.

    Загалом до кінця року ПАТ «Укргазвидобування» в рамках СД планує ввести в роботу 5 нових дотискуючих компресорних станцій (ДКС).

    А уже в наступному році планується розпочати будівництво 8-ми нових і модернізацію 6-ти діючих ДКС.

    Роботи дозволять ПАТ «Укргазвидобування» стабілізувати видобуток газу на рівні 15,5-16 млрд. куб. м. в рік.

    Однак, варто відзначити, що для реалізації інвестиційної програми, яка включає необхідне фінансування розвідувальної роботи та буріння, необхідно переглянути діючі ціни на газ для компанії, встановлені НКРЕ. За розрахунками ПАТ «Укргазвидобування» ціна повинна скласти 890 грн. (з ПДВ) за тис. куб. м. замість чинної 419 грн. Це дозволить оновити інфраструктуру, стабілізувати та підвищити видобуток газу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.