• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Заседание Общественного совета при Государственной агентстве экологических инвестиций Украины

    Опубликовано: 2014-06-27 15:30:47

    26 червня 2014 року в приміщенні Державного агентства екологічних інвестицій України відбулося чергове засідання Громадської ради.

    Порядком денним було передбачено розгляд таких питань: результати участі делегації України в рамках консультацій допоміжних органів РКЗК ООН в м. Бонн (Німеччина), у період з 4 по 15 червня 2014 року; підготовка проекту Закону України «Про засади організації та здійснення моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів» та стан реалізації проектів за Схемою зелених інвестицій України.

    У рамках обговорення питання порядку денного, перший заступник Голови Держекоінвестагентства Михайло Коваль, поінформував присутніх щодо основних тенденцій в рамках міжнародного переговорного процесу таневизначеності багатьох держав - учасниць РКЗК ООН щодо формату майбутньої глобальної угоди зі зміни клімату.

    Шліхта Валентин Михайлович - в.о Директора Департаменту міжнародного співробітництва, спільного впровадження та обліку парникових газів повідомив про стан підготовки та погодження проекту Закону України «Про засади організації та здійснення моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів» в Міністерстві екології та природних ресурсів та наголосив на необхідності прийняття цього закону, який має створити необхідні засади державної політики для контролю за викидами парникових газів в державі.

    Активної дискусії набув розгляд питання щодо стану реалізації проектів за Схемою зелених інвестицій. Заступник Голови Державного агентства екологічних інвестицій України Писаренко О.О. поінформував про те, що з початку 2014 року, Держекоінвестагентству вдалося провести лише передоплату в рамках другого етапу реалізації проекту «Технічне переоснащення (заміна рухомого складу існуючих патрульних автомобілів у МВС України автомобілями з гібридною силовою установкою)», а на інші проекти жодної копійки не було витрачено. Затримка з фінансуванням пов'язана з відсутністю погодження Міністерством фінансів України відповідних фінансових документів на виконання уточненого Плану заходів на 2014-2015 року, затвердженого 7 травня 2014 рр Прем'єр-міністромУкраїни.

    Представників громадськості було повідомлено, що за попередніми підрахунками вищезазначена бездіяльність' Міністерства фінансів України вже нанесла шкоди державі у розмірі більше 5 млн. грн. та руйнації іміджуУкраїни як прогнозованого партнера через суттєві порушення та затримки з виконанням міжнародних зобов'язань в рамках укладених договорів.

    Також, окрему увагу учасником засідання Андірієм Желєзним було привернуто до статті «Економічної правди» «Мийка» для «кіотських» грошей. Під час свого виступу пан Желєзний, посилаючись лише на власні суб'єктивні припущення, без зазначення конкретних документів і встановлених фактів, звинуватив Держекоінвестагентство у непрозорому витрачанні бюджетних коштів.

    У продовж обговорення, заступник Голови Держаного агентства екологічних інвестицій України Писаренко О.О. повідомив присутніх, що інформація, викладена в вищезазначеній статті є лише припущеннями, не маєфактичного підтвердження та використовується в якості маніпуляції свідомістю громадськості. На прохання Держекоінвестагентства надати конкретні виявлені факти порушень, які на сьогодні не є врахованими чивиправленими ДП «Держекоівнест» пан Желєзний не зміг їх надати. Разом з цим, Олександр Писаренко зазначив, що фірми, які в статті називаються «компаніями з «нульовими показниками»», надали усі необхідні підтвердні документи, щодо досвіду виконання таких проектів, наявності договорів субпідряду на виконання будівельних робіт та оренди відповідної будівельної техніки, і що саме головне, всі згадані компанії сплатили на рахунок ДП «Держекоінвест» значні суми тендерного забезпечення (від 10 до ЗО млн. грн.).

    Заступник Голови Держекоінвестагентства Писаренко О.О., окремо звернувся до представників громадськості та ЗМІ щодо висвітлення проблемних питань в рамках виконання проектів за Схемою зелених інвестицій, зокрема було зазначено: «Державне агентство екологічних інвестицій звертається до вас з пропозицією продовжити активнуспівпрацю та проханням припинити друкувати неправдиві та неперевірені матеріали. Державне агентство екологічних інвестицій України завжди демонструвало відкриту та прозору політику співпраці з громадськістю та засобами масової інформації в рамках виконання Договорів продажу одиниць (частин) установленої кількості та виконання міжнародних зобов'язань за Кіотським протоколом та Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Не об'єктивне інформування та викривлення реальної ситуації, що склалася через незрозумілу позицію окремого центрального органу виконавчої влади, кожного дня спричиняє значні збитки державі та фактично руйнує її імідж на міжнародній арені як послідовного та прогнозованого партнера».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.