• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Парламент ввел мораторий на закрытие школ

    Опубликовано: 2014-06-18 16:28:27

    Верховна Рада підтримала ініціативу народного депутата із групи «Суверенна європейська Україна» Сергія Лабазюка про встановлення мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів державної і комунальної форм власності. За відповідне рішення проголосували 245 нардепів.

    Постанова №2922 пропонує ввести мораторій на закриття загальноосвітніх навчальних закладів державної і комунальної форм власності до ухвалення нового державного бюджету на 2015 р., оскільки «неприпустимо закриття загальноосвітніх навчальних закладів через брак коштів на їх утримання».

    Також даною постановою ВР доручила Кабінету міністрів доручити місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування проаналізувати ситуацію щодо функціонування шкіл державної і комунальної форм власності у містах і сільській місцевості з врахуванням прогнозованих демографічних змін та вжити заходів призупинення їх необґрунтованої ліквідації. Окрім цього, уряд повинен вжити невідкладних заходів щодо зміни умов фінансування загальноосвітніх навчальних закладів державної і комунальної форм власності та передбачити в держбюджеті на 2015 р. збільшення коштів на її фінансування.

    «Ми можемо говорити, що нам потрібна якісна освіта, а у школах із 5-6 дітьми це неможливо. Можливо це й так. Але до того часу, доки ми не виконаємо на 100% програму «Шкільний автобус», доки не відремонтуємо дороги і не забезпечимо робочим місцем вчителів, яких скорочують, ми не маємо морального права закривати школи», - наголосив з трибуни парламенту С. Лабазюк.

    Як відомо, за останні роки освіта так само як і медицина потерпали від реорганізації та руйнівних реформ:
    найбільшу кількість шкіл було закрито у період з 2010 по 2013 роки, кількість навчальних закладів скоротилась з 20,6 тис. до 19,7 тис;
    щорічно зникає від 200 до 300 закладів середньої освіти, і така тенденція, нажаль, триває;
    сьогодні у 2,5 тисячах шкіл навчаються від 10 до 100 дітей, і такі заклади вже є кандидатами на закриття.

    Прес-служба народного депутата України Сергія Лабазюка

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.