• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укргаздобыча может остановить бурение скважин и добычу углеводородов в Донецкой и Луганской областях

    Опубликовано: 2014-06-11 14:31:38

    Захоплення бурових установок ПАТ «Укргазвидобування» сепаратистами ставить під загрозу роботу промислів з видобутку вуглеводнів.

    На сьогоднішній день компанії вже заподіяно збиток, який за попередніми даними оцінюється в більш ніж 86 млн. грн.

    Йдеться, в першу чергу, про захоплення обладнання на п'яти бурових установках Шебелинського відділення «Бургаз», які знаходяться в Донецькій і Луганській областях. Це Ольшична, Нижньо-Мінченковська, Дробишівська, Євгенівська і Марківка бурові установки. Також сепаратисти здійснили захоплення автоспецтехніки, в тому числі бензовозів з паливом, вилучили з території підприємств різну спецтехніку, металоконструкції, труби та ін.

    Зараз існує загроза збоїв в роботі БО «Бургаз» і ГПУ «Шебелинкагазвидобування» та повного переходу промислів під контроль сепаратистів і, як результат, – зупинка видобутку вуглеводнів в Донецькій і Луганській областях, що ставить під загрозу не тільки виконання фінансового плану з розвідки, буріння та видобутку, а й функціонування промислової в цілому.

    Керівництво ПАТ «Укргазвидобування» вже готує звернення до НАК «Нафтогаз-Україна», Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, Генеральну прокуратуру, МВС і СБУ з проханням вжити заходів і вплинути на ситуацію з метою недопущення зупинки роботи галузі.

    Довідка:
    ПАТ «Укргазвидобування» – вертикально-інтегрована компанія, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні.
    На сьогоднішній день на підприємствах ПАТ «Укргазвидобування» працює близько 21 тисяч осіб.
    ПАТ «Укргазвидобування» є одним з найбільших бюджетоутворюючих підприємств країни.
    100% акцій ПАТ «Укргазвидобування» належать НАК «Нафтогаз-Україна».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.