• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Канивец: сегодняшний парламент не соответствует общественным ожиданиям

    Опубликовано: 2014-05-29 13:38:40

    Дострокові парламентські вибори мають відбутися восени цього року. Про це в ефірі телеканалу «112» заявив народний депутат України Олег Канівець.

    «Як парламентар можу констатувати, що цей парламент є недієздатним й не відображає сьогоднішніх суспільних очікувань. Крім того, дострокові парламентські вибори – це ключова вимога Майдану. Я переконаний, що Петро Порошенко, як новообраний президент, готовий піти на цей крок. Мій прогноз – дострокові вибори до ВР відбудуться вже цієї осені – в жовтні або в листопаді», – зазначив Канівець.

    Також парламентар наголосив, що інстинкт самозбереження багатьох депутатів, особливо мажоритарників і позафракційних, не буде стимулювати до проведення дострокових виборів.

    «Одна із конституційних норм для розпуску парламенту – це відсутність протягом 30-ти днів коаліції. Очевидно, протягом найближчого часу будуть заяви окремих парламентарів про вихід із коаліції. Якщо цього не відбудеться, то на початку липня президент Порошенко може видати указ про проведення дострокових виборів»,  – наголосив Канівець.

    Нардеп переконаний, що новообраного президента не влаштує варіант «ширки» – широкої коаліції із регіоналами. «Без Партії регіонів коаліції в цьому парламенті існувати не може. Цей парламент може бути слухняним інструментом в руках президента, але чи потрібно це Порошенкові? Він же прекрасно розуміє, що якщо піде на такий крок з договороздатним парламентом, то це призведе до пониження його рейтингу», – зазначає Канівець.


    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.