• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Суверенная европейская Украина» призывает прийти на выборы

    Опубликовано: 2014-05-23 15:39:35

    Депутатська група "Суверенна європейська Україна" закликає громадян прийти на вибори Президента 25 травня і висловити свою громадянську позицію. Відповідну заяву за підписом уповноважених групи Ігоря Єремеєва, Ярослава Москаленка та Олеся Донія оприлюднено сьогодні, 23 травня.

    Разом з тим, "Суверенна європейська Україна" переконана, що Верховна Рада зобов'язана відреагувати на резонансні події на Сході держави, зокрема на розстріл військових біля міста Волноваха. У зв'язку з цим депутатська група звертається до Голови ВР Олександра Турчинова та голів інших фракцій і груп провести пленарне засідання у вівторок 27 травня 2014 року, а не 29 травня, як було оголошено раніше.

    У ДГ "СЄУ" вважають, що на засіданні необхідно заслухати детальний звіт відповідних органів щодо проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, а також фінансування української армії, забезпечення її амуніцією, військовим спорядженням, зброєю та набоями.

    Текст заяви повністю:

    "25 травня мають відбутися вибори Президента України. Саме від їх проведення залежить майбутнє нашої країни, мир та спокій у всіх регіонах. Наразі цілком очевидно, що терористи у східних областях України йдуть шляхом ескалації конфлікту з метою зриву голосування. Однак вибори повинні відбутися, тому що це перший, але найголовніший крок для вирівнювання ситуації в країні. Ми, народні депутати учасники депутатської групи «Суверенна європейська Україна» звертаємось до кожного українського громадянина прийти на вибори, висловити свою громадянську позицію і тим самим зробити дієвий крок на стабілізацію ситуації в державі.

    22 травня 2014 року біля міста Волноваха Донецької області відбулися трагічні події. На світанку група добре озброєних бойовиків-терористів самопроголошеної «Донецької народної республіки» підступно напала й розстріляла українських військових. За попередніми даними загинуло близько 16, поранено, в тому числі тяжко, більш ніж 30 військовослужбовців військової частини А2331, яка базується у Володимирі-Волинському Волинської області. Це найбільші втрати нашої армії з початку проведення антитерористичної операції. Сумуємо за кожним убитим, співчуваємо родинам з різних куточків нашої країни, до яких прийшло найбільше горе – смерть ближнього.

    Водночас вважаємо, що в ситуації, яка склалася в країні, Верховна Рада України не повинна бути бездіяльною й зобов’язана дати оцінку подіям, які мають місце в східних регіонах України, докласти всіх зусиль для врегулювання ситуації. Адже, Меморандум порозуміння й миру, який парламент проголосував 22 травня 2014 року, не вплинув на дії терористів-представників самопроголошеної «Донецької народної республіки» та не призвів до деескалації конфлікту.

    Звертаємося до Голови Верховної Ради України Турчинова О.В., голів всіх депутатських фракцій та груп Верховної Ради України, народних депутатів України  терміново зібратися на пленарне засідання четвертої сесії Верховної Ради України у вівторок 27 травня 2014 року з метою  детального і повного звіту державних органів влади щодо:

    1.Темпів проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.

    2. Фінансування української армії, забезпечення її амуніцією, військовим спорядженням, зброєю та набоями. 

    Уповноважені депутатської групи                      І.Єремеєв
    «Суверенна європейська Україна»                    Я.Москаленко
                                                                         О.Доній

    Прес-служба ДГ «Суверенна європейська Україна»

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.