• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ВР в целом приняла законопроект Гриценко по поддержке семей погибших военных

    Опубликовано: 2014-05-20 22:31:39

    20 травня Верховна Рада в цілому схвалила законопроект Анатолія Гриценка №2124 "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб" (щодо пенсії в разі втрати годувальника). Відповідне рішення підтримали 237 народних депутатів.

    За словами автора законопроекту, його прийняття посилить соціальний захист членів сімей померлих військовослужбовців та сприятиме відновленню соціальної справедливості стосовно них. «Якщо помирає цивільний держслужбовець, його непрацездатна дружина отримувала соціальну допомогу в розмірі 70% від зарплати померлого. А коли гинув військовий, то його дружина отримувала лише 40% від грошового забезпечення загиблого. При тому, що грошове забезпечення військового, як правило, менше зарплати держслужбовця», - розповів Гриценко.

    «Я вніс законопроект, аби цю несправедливість виправити. Не під вибори для піару, не під АТО - ще в Раді минулого скликання», - наголошує Гриценко.

    Відповідно до закону, членам сімей військовослужбовців, які загинули під час або внаслідок виконання службових обов’язків призначатиметься пенсія у розмірі 70 % грошового забезпечення (заробітної плати) загиблого (померлого) годувальника на одного непрацездатного члена сім’ї.

    «Якщо на утриманні загиблого (померлого) годувальника перебували двоє і більше членів сім’ї, пенсія призначатиметься у розмірі 90 % грошового забезпечення (заробітної плати) загиблого (померлого) годувальника. У таких самих розмірах, незалежно від причини смерті годувальника, обчислюватимуться пенсії членам сімей померлих інвалідів війни та членам сімей, до складу яких входять діти, які втратили обох батьків", - зазначається в тексті закону.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.