• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Канивец: предложение Яценюка лишить президента ключевых полномочий будет иметь трагические последствия

    Опубликовано: 2014-04-29 16:02:07
    Президент повинен бути гарантом безпеки й територіальної цілісності держави. Про це у сесійній залі парламенту заявив Олег Канівець, керівник виборчого штабу кандидата в Президенти України Анатолія Гриценка.

    «Сьогодні прем’єр-міністр Арсеній Яценюк озвучив пропозиції уряду щодо змін до Конституції України. Янецюк пропонує суттєво обмежити повноваження глави держави. Але серед обмежень, які обговорювались у ЗМІ раніше, з’явились додаткові. Мова йде про позбавлення президента права подавати кандидатури міністрів оборони та закордонних справ. За логікою Яценюка, президент лише погоджує запропоновані прем'єром кандидатури. Постають прості питання: хто тоді буде гарантом територіальної цілісності та безпеки держави, хто моментально реагуватиме на зовнішні загрози? Парламентська коаліція? Це смішно», – зазначає Канівець.

    Парламентар переконаний, що оборона країни це компетенція президента, оскільки саме він є Верховний Головнокомандувач. «Зараз «під шумок» хочуть повністю обмежити права президента. Невже так і не усвідомили, що анексія Криму і безлад на Сході України якраз тому і сталися, що на посаді президента не було людини, яка б могла діяти кваліфіковано і швидко», – наголошує Канівець.
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.