• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Львовская ж/д предоставила печальную статистику

    Опубликовано: 2014-04-29 15:13:00

    Напередодні травневих вихідних та святкових днів, коли велика кількість громадян матимуть змогу відвідати рідних у інших регіонах держави, подорожувати Україною, організовувати цікаві екскурсії та туристичні поїздки для груп школярів, відпочивати на природі, Львівська залізниця просить пасажирів беззаперечно і чітко дотримуватися правил перебування на об’єктах залізничної інфраструктури. Дотримання простих вимог допоможе вберегти життя і здоров’я!

    Внаслідок порушення правил безпеки на залізничному транспорті, протягом трьох перших місяців 2014 року на Львівській залізниці через власну необережність травмувались 18 осіб, дві третини з них – смертельно. Відтак, залізничники закликають людей не нехтувати правилами поведінки на залізничних об’єктах.

    Зокрема, протягом січня-березня поточного року 6 людей травмувались через ходіння по коліях, 5 — через перехід колії у невстановленому місці, ще 6 – через перебування в негабаритних місцях. За цей період на залізничних переїздах на території Львівської залізниці сталося три дорожньо-транспортних пригоди, у яких одна людина загинула. І незважаючи на те, що кількість ДТП зменшилась, порівняно з минулим роком (5 ДТП за січень-березень 2013 року), доводиться констатувати, що водії наражаються на небезпеку через власну необережність: усі ДТП сталися виключно з вини водіїв.

    Важливо зазначити, що для запобігання випадкам травмування на колії та об’єктах залізничної інфраструктури залізничники  спільно з працівниками воєнізованої охорони на  залізничних станціях та перегонах проводять рейдові перевірки в місцях масового ходіння громадян. За три місяці 2014 року за ходіння по колії затримали 652 особи, оштрафували 621 особу на суму 21 149 грн. Окрім штрафів, із порушниками насамперед проводять роз’яснювально-виховні бесіди, у яких розповідають про правила перебування на залізничних об’єктах. Також особливу увагу приділяють водіям, до яких застосовують усі досяжні засоби інформування, роз’яснення та психологічного впливу – проводять бесіди з водіями-порушниками, звертаються до ДАІ, поширюють серед водіїв спеціально розроблений інформаційний буклет.

    Залізничники Львівської магістралі знову і знову закликають громадян бути уважними в поїздах, на платформах, поблизу колій, на переїздах і т.д., адже перебування поблизу залізничних об’єктів вимагає неухильного дотримання правил безпеки для збереження власного життя та здоров’я.

    Довідково. Аби убезпечити власне життя та здоров’я, пішоходам дозволено переходити залізничні колії тільки у встановлених місцях (пішохідні мости, переходи, тунелі, переїзди тощо). Водночас суворо заборонено ходити по залізничних коліях та наближатися до них на відстань менше п'яти метрів.

    На станціях і перегонах неприпустимо пролізати під вагонами і перелізати через автозчепи для переходу через колію. Також за правилами безпеки не дозволено підходити ближче ніж на 0,5 метра до краю платформи після оголошення про подачу або прибуття поїзда до його повної зупинки. Зважаючи на велику кількість випадків травмування у нетверезому стані, заборонено знаходитись на об’єктах залізничного транспорту під впливом алкоголю чи інших психотропних речовин.

    Також дуже важливо не переходити та переїжджати залізничні колії при закритому положенні шлагбаума або при червоному світлі світлофора та звуковому сигналі переїзної сигналізації. Автомобілісти повинні пам’ятати, що ДТП на залізничних переїздах трапляються переважно саме з вини водіїв автотранспорту, які насамперед мають берегти життя та здоров’я собі та пасажирам.

    Бережіть себе!

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.