• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зберігання пуповини – нова послуга від банку пуповинної крові Гемафонд Україна

    Опубликовано: 2014-04-29 12:11:43

    Зберігання пуповини – нова послуга від банку пуповинної крові Гемафонд Україна

    З 2014 року Сімейний банк пуповинної крові Гемафонд Україна пропонує батькам, які очікують народження дитини, скористатися послугою збереження пуповини. На відміну від збереження пуповинної крові, банкування пуповини – нова послуга не тільки в Україні, а й у всьому світі. На сьогоднішній день всього 50 банків пуповинної крові у світі розробили методику зберігання пуповини для подальшого виділення з неї стовбурових клітин (для порівняння – збереження пуповинної крові пропонують близько 500 банків).

    Пуповина, що раніше утилізувалася одразу після народження дитини, сьогодні вважається найперспективнішим джерелом так званих мезенхімальних стовбурових клітин. Ці клітини здатні перетворюватися у клітини органів та тканин, що дає змогу використовувати їх у відновлювальній терапії при різних захворюваннях (наприклад, хворобі Крона, цирозу печінки, інфаркту міокарда тощо), а також при опіках та травмах. Нагадаємо, пуповинна кров містить інший тип стовбурових клітин – гемопоетичні, що мають велику здатність до перетворення в клітини крові завдяки своїй молодості та активності. Вже більше 25 років пуповинна кров використовують у лікуванні хвороб крові, імунної системи, неврологічних захворювань, а також деяких онкологічних хвороб.

    Цікаво, що, окрім пуповини, мезенхімальні стовбурові клітини містяться також у кістковому мозку та жировій тканині людини. Втім, стовбурові клітини пуповини мають значні переваги. Так, ці клітини молоді та активні і відповідно ефективніші у лікуванні. Також вони позбавлені факторів, що відповідають за імунне відторгнення, тому з більшою ймовірністю підійдуть іншим членам родини за потреби лікування. Окрім того, за потреби лікування великою кількістю гемопоетичних стовбурових клітин пуповинної крові клітини пуповини можуть використовуватися як поживний шар, який сприяє зростанню кількості клітин крові під час культивування.

    Послуга збереження пуповини у банку пуповинної крові Гемафонд передбачає банкування пуповини у вигляді трьох фрагментів: перший – частина цільної пуповини, що дасть змогу сім'ї-власниці депозиту пуповини в майбутньому з розвитком технологій отримати найбільшу кількість мезенхільманих стовбурових клітин; другий – очищена сполучна тканина пуповини для швидкого отримання мезенхімальних клітин за потреби термінового лікування; третій – судини пуповини, з яких можливе виділення ендотеліальних клітин-попередниць, що можуть використовуватися у лікуванні хвороб судин.

    Для довідки:

    Сімейний банк пуповинної крові Гемафонд Україна – це міжнародна ліцензована біотехнологічна компанія, що з 2005 року надає майбутнім батькам послуги зі збереження пуповинної крові. «Гемафонд» – банк пуповинної крові в Києві, однак медичні представники банку працюють в усіх регіонах України, забезпечуючи транспортування термоконтейнерів до пологових будинків для забору пуповинної крові та пуповини, а також доставку вже зібраних біоматеріалів в лабораторію банку пуповинної крові в Києві. Окрім того, медичні представники Гемафонд Україна цілодобово надають консультативну підтримку майбутнім батькам, що уклали договір на збереження пуповинної крові і пуповини.

    Банк пуповинної крові Гемафонд Україна працює в унікальному біотехнологічному комплексі, що об'єднує кріосховище, лабораторію, клієнтський відділ та логістичну службу. А якість обробки та зберігання біоматеріалів банком пуповинної крові Гемафонд доведено сотнями успішних лікувань пуповинною кров`ю в державних клініках України та банками пуповинної крові Євросоюзу.

    Детальніше на сайті http://www.hemafund.com/uk/.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.