• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Министр иностранных дел Украины: готовы бороться с Россией

    Опубликовано: 2014-04-25 15:22:28

    ПРАГА - Міністр закордонних справ України розкритикував рішення з боку Росії почати військові маневри вздовж кордону та заявив у четвер , що його країна буде боротися з будь-яким військовим вторгненням.

    Андрій Дещиця сказав Ассошіейтед Прес в Празі, що рішення Росії про початок військових навчань «дуже загострює ситуацію в регіоні».

    Дещиця сказав, що його країна навчена досвідом анексії Росією Кримського півострова.

    «Тепер ми будемо боротися з російськими військами, якщо ... вони вторгнуться в Україну» - сказав він. «Український народ і українська армія готові зробити це. Україна буде протистояти Росії . Ми будемо захищати нашу землю. Ми будемо захищати нашу територію».

    Українська влада відновила активність, щоб змусити проросійські озброєні формування залишити окуповані будівлі в східних містах. У відповідь на вбивства щонайменше двох проросійських бойовиків у четвер, Москва оголосила військові навчання.

    «Які плани в Росії?» - запитує Дещиця. «Будуть вони вторгатися в Україну чи ні? Я думаю, було б дуже великою помилкою для уряду Росії посилати війська на територію України, щоб захистити росіян».

    Дещиця сказав, що нові російські військові навчання будуть проходити «навіть ближче до українського кордону, ніж планувалося раніше» і він вимагає відведення російських військ.

    Дещиця відвідував Прагу для участі у дводенному саміті президентів пострадянських республік та їх колег з Європейського союзу, з кризою в Україні у фокусі порядку денного.

    Коментуючи початок української військової операції на сході, Дещиця сказав, що «не було жодного іншого шляху ніж як відновити порядок» після недавнього кровопролиття у Слов'янську, де тіла двох громадських активістів було знайдено з ознаками тортур.

    Міністр закордонних справ також закликав ЄС ввести нові санкції відносно Росії.

    Ukraine Crisis Media Center

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.