• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Огляди, котрі рятують життя

    Опубликовано: 2014-04-24 18:07:24

    25 квітня 2014 р. лікарі, представники засобів масової інформації та громадськості об’єднаються з метою профілактики та зменшення смертності від онкологічних захворювань шкіри серед українців. З ініціативи Заслуженого лікаря України, доктора медичних наук та координатора проекту Євромеланома в Україні Ольги Богомолець відбуватимуться безкоштовні огляди населення на предмет виявлення раку шкіри та меланоми.

    Вперше оглядив рамках проведення «Дня меланоми в Україні» були організовані Інститутом дерматології та косметології Ольги Богомолець у 2009 році. З того часу лікарями закладу були оглянуті тисячі пацієнтів – сотням пацієнтів, яким вчасно діагностували рак чи меланому, врятували життя. Протягом минулих років в оглядах брали участь лікарі-дерматовенерологи як державних, так і приватних клінік.

    В медичному закладі, який очолює Ольга Богомолець очікують, що 25 квітня буде оглянуто понад 1000 пацієнтів. Такі високі показники досягаються завдяки застосуванню новітньої методикискринінгу меланоми.Цей метод дозволяє проведення простих, безпечних досліджень великим групам населення. Огляди традиційно відбуватимуться безпосередньо під керівництвом та за участі Головного лікаря закладуОльги Богомолець.

    «Проект всі ці роки не фінансується державою і є висловленням доброї волі і громадянської позиції наших лікарів. Цього року ми безкоштовно оглянемо пацієнтів з підозрою на рак шкіри і родимки, що перероджуються в меланому, а також інші небезпечні новоутворення на шкірі. Досвід минулих років дозволяє стверджувати, що лише за один день ми врятуємо десятки життів», - наголошує Ольга Богомолець.

    Консультативні огляди і дерматоскопія проводяться лікарями Інституту щодня, а в День меланоми – вонибезкоштовні, для людей, які не мають можливості заплатити за консультацію висококваліфікованого лікаря. За 5 років проведення Дня меланоми по всій Україні було оглянуто 18970 осіб, з них було виявлено 336 меланом, 689 раків шкіри, 834 передракових пухлин шкіри.

    Профілактичні огляди здатні виявити проблему на ранній стадії, тим самим зберегти здоров'я і врятувати життя. «За американською статистикою первинне виявлення меланоми в 80% випадків встановлюється в домашніх умовах членами сім'ї, а не лікарями, при цьому меланому в 9-ти з 10-ти випадків виявляють саме жінки» , - повідомляє заслужений лікар України Ольга Богомолець. Недарма слоганом Дня меланоми є гасла «Перевір родимку – збережижиття» та «Оглянувши себе – огляньсвоїх рідних» .

    Безкоштовні огляди пацієнтів в Інституті дерматології та косметології доктора Ольги Богомолець будуть здійснюватися згідно із попереднім записом. Записатися на безкоштовний огляд можна за телефоном (044) 383 26 97

    Для інформації:
    Родимки – цедоброякісні новоутворення, але під впливом певних факторів (спадковості , ультрафіолету та ін.) вони можуть перероджуватися, тобто набувати властивостей злоякісної пухлини – меланоми.

    Меланома – одназ найбільш злоякісних пухлин шкіри, яка протягом першого року після встановлення діагнозу може призвести до смерті.

    Захід відбувається за підтримки громадської організації «СТОП меланома», а також за підтримки партнера панєвропейського проекту «Євромеланома» лабораторій «La Roche-Posay».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.