• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ще одна «швидка» від Сергія Мартиняка рятуватиме людські життя

    Опубликовано: 2014-04-23 12:33:54

    Сучасний реанімобіль на Великдень отримали медики Рожищенського району. Цей особливий подарунок 40 тисячам мешканців району зробив народний депутат України Сергій Мартиняк та його благодійний фонд «Європейський вектор».

    Ключі від автомобіля швидкої допомоги марки Mercedes-Benz‎ (DAIMLERCHRYSLER, модель 416 CDI) Сергій Мартиняк особисто передав головному лікарю Рожищенського центру первинної медико-санітарної допомоги Володимиру Мосійчуку 22 квітня.

    На урочисту подію зібралися представники місцевої влади Рожищенщини, працівники медзакладу та окремі пацієнти.

    Народний депутат України, учасник депутатської групи «Суверенна Європейська Україна», Сергій Мартиняк розповів, що питання допомоги медицині для нього – пріоритетне, тому незважаючи на ситуацію в державі, він намагається виконувати свої депутатські обіцянки.

    «В цьому автомобілі державних коштів немає. Є мої зобов'язання як депутата, я казав, що забезпечу кожен район автомобілем швидкої допомоги - і це вже не перший такий автомобіль. Економічна ситуація, яка є в країні, мене не може обійти, тому витрати на окремі програми довелось трохи зменшити, але я намагаюсь, аби такі заходи не були відчутними для мешканців виборчого округу, які довірили мені опікуватися їх районами та відстоювати їх інтересів у парламенті», - зазначає народний обранець.

    За словами головного лікаря, до цього часу медперсоналу доводилось їздити на старенькій, та ще й орендованій техніці. «Наша біда в тому, що Рожищенська амбулаторія обслуговує 40 тисяч населення, а ми не маємо жодного автомобіля, бо всі передали до Луцька. Зараз орендуємо два старенькі автомобілі, але лікарі і цьому раді, бо раніше доводилось ходити пішки, тому не всіх пацієнтів встигали оглянути» - наголошує Володимир Мосійчук.

    Президент благодійного фонду «Європейський вектор» Галина Ведрич розповіла, що автомобіль, як гуманітарну допомогу, фонд отримав від німецьких партнерів, з якими, свого часу, Сергій Васильович налагодив плідну співпрацю.

    «Нині це третій автомобіль, який ми подарували районним медзакладам. Інші два автомобілі успішно надають послуги у Луцькому та Горохівському районах, ще один автомобіль швидкої допомоги проходить процедуру розмитнення та буде переданий у Турійський район», - підсумувала очільниця фонду.

    Оксана Прокопчук, прес-служба народного депутата України Сергія Мартиняка

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.