• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Успех Соглашения об ассоциации невозможен без широкого участия общественности

    Опубликовано: 2014-04-14 13:24:42

    Угода про асоціацію, підписана 21 березня 2014 року, пропонує українському суспільству нові формати співпраці з ЄС на усіх рівнях. Зокрема, статтею 469 Угоди передбачено заснування Платформи громадянського суспільства (далі - Платформа), в рамках якої найрізноманітніші групи громадянського суспільства України зможуть побудувати ефективний інструмент двосторонньої співпраці з ЄС, що розширить можливості незалежного контролю над процесом імплементації Угоди про асоціацію.

    Українська національна платформа Форуму громадянського суспільства Східного партнерства (далі - Нацплатформа) протягом п’яти років представляє українське громадянське суспільство в європейських інституціях. Нацплатформа активно сприяла підписанню Угоди про асоціацію, здійснюючи моніторинг підготовки до підписання, а згодом захищала право України на підписання Угоди під час Євромайдану.

    Розуміючи нагальну важливість представництва громадянського суспільства України в ЄС після підписання Угоди, Нацплатформа ініціювала обговорення концепції та порядку денного Платформи громадянського суспільства Україна - ЄС. Бачення Нацплатформи полягає в тому, щоб створити дієвий майданчик для обговорення, дорадчої роботи та моніторингу імплементації Угоди про асоціацію згідно з її змістом і ключовими цілями. Відповідна концепція була ухвалена Нацплатформою 2 квітня 2014 р., а згодом запропонована Європейській комісії, презентована  Кабінету Міністрів України, розглянута Представництвом ЄС в Україні, а також схвалена експертами.

    Оскільки йдеться про необхідність якнайширшого представництва українського громадянського суспільства у діалозі з ЄС, Нацплатформа запрошує до обговорення концепції Платформи усі зацікавлені сторони. Для цього УНП проводить експертний круглий стіл  «Моделі участі громадськості в імплементації Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС», куди запрошує представників різноманітних груп інтересів в рамках громадянського суспільства.

    Експертний круглий стіл проходитиме 18 квітня з 13.00 до 15.00 години у приміщенні Великої Конференц-зали Академії наук України за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 55. Для реєстрації та акредитації просимо звертатись до Ганни Гребеннікової на адресу ann.grebenn @ gmail.com та за телефоном +380977305755.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.