• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Экономика нуждается в плане адаптации к условиям свободной торговли с ЕС

    Опубликовано: 2014-04-07 12:50:22

    Невідкладним завданням сьогодення є підготовка до підписання економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС, включаючи створення зони вільної торгівлі. Більша частина українського бізнесу підтримує нагальну необхідність розширення двостороннього співробітництва з Європейським союзом, усвідомлюючи, що лише через інтеграційні процеси вдасться наблизитися та перейти на міжнародні стандарти діяльності, в  тому числі – захисту прав власника та інвестора, корпоративну безпеку, досягти нового рівня конкуренції, підвищити якість товарів та послуг. Такої думки голова парламентського об’єднання «Економічний розвиток», президент УСПП Анатолій Кінах.

    «Враховуючи різницю у конкурентоспроможності продукції, стан внутрішніх ринків України та ЄС, промислово-підприємницьке середовище запропонувало Прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку на зустрічі 4 квітня розробити та приступити до негайної реалізації Національної програми адаптації української економіки до умов вільної торгівлі з ЄС. Цього потребує необхідність впровадження сучасних стандартів та технічних регламентів, які прийняті в Європі, потреба в негайній модернізації промислового комплексу. Ми наполягаємо також на створенні у складі представників ВРУ, КМУ, ділових кіл, експертів спільної експертної групи, яка б займалася вказаними питаннями», – наголосив Анатолій Кінах.

    На його думку, серйозним шансом для українських виробників стане можливість постачати продукціє в ЄС в безмитному режимі, починаючи з середини  травня. За даними уряду, ці механізми зможуть забезпечити надходження в економіку країни до 500 млн. євро. Такими можливостями не можна не скористатися, і треба зробити все, щоб конкурентоспроможні українські товари обов’язково потрапили на європейський ринок. Але й тут виробникам потрібна допомога уряду, тому є важливим, що на зустрічі Прем’єр-міністра  України  з промисловцями дано доручення  міністерствам  економічного розвитку і торгівлі та закордонних справ видати конкретні інструкції всім підприємствам України, які працюють з Європейським Союзом, як безперешкодно  поставляти продукцію до ЄС.

    «Євроінтеграція України є незворотнім процесом, і навіть в таких складних соціально-економічних умовах, як нині, треба ретельно та цілеспрямовано, у системному партнерстві бізнесу і влади, працювати над реалізацією кожного наступного  етапу наближення держави до європейського, світового економічного співтовариства», – підсумував А.Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.