• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нарушители и фальсификаторы не должны попасть в избирательные комиссии на выборах Президента

    Опубликовано: 2014-04-04 12:39:08

    25 травня відбудуться позачергові вибори Президента України. Відповідність цих виборів міжнародним стандартам сьогодні є надважливим завданням для української влади і суспільства. Чесність і прозорість майбутніх виборів Глави Держави підтвердить незворотність демократичних змін в новій  Україні.

    Разом з тим, під час виборчих кампаній попередніх років КВУ неодноразово фіксував дії (або бездіяльність) членів виборчих комісій різних рівнів, що призвели до серйозних порушень, зловживань та спотворення волевиявлення українських громадян. Абсолютна більшість цих фактів так і не була розслідувана, а порушники не були притягненні до відповідальності.

    Комітет виборців України сподівається, що діяльність порушників на виборах минулих років ще стане предметом об’єктивного розслідування правоохоронних органів.

    Однак, не чекаючи результатів цих розслідувань КВУ закликає штаби кандидатів у Президенти України не співпрацювати на виборах, що відбудуться 25 травня, з членами комісій, до яких не має довіри серед громадян України.

    Беручи до уваги результати спостереження за виборчими кампаніями останніх 5 років, КВУ визначив перелік осіб, чиї дії або бездіяльність призводили до порушень на виборчого законодавства або можна охарактеризувати, як недоброчесну поведінку на виборах

    Порушенням виборчого законодавства членом комісії вважається: членство у складі виборчої комісії, яка систематично чи одноразового грубо порушувала Конституцію, законодавство); систематичне невиконання членом комісії своїх обов’язків; одноразове грубе порушення виборчого законодавства (здійснення агітації, знищення виборчих бюлетенів, безпідставна видача бюлетенів, безпідставне внесення до виборчого бюлетеня змін за допомогою штампа «Вибув», розпечатування пакетів з виборчими документами під час їх транспортування; вчинення правопорушень, передбачених ст.212-7 – 212-20 Кодексу України про адміністративні правопорушення (за наявності відповідного рішення суду); вчинення злочину, передбаченого ст.157 - 159-1 Кримінального кодексу України(за наявності обвинувального вироку суду).

    Недоброчесною поведінкою члена комісії за цією методологією вважається вчинення дій або допущення бездіяльності, які виборчим законодавством не віднесено до порушень виборчого законодавства у розумінні цієї методолгії, однак які не сприяють підготовці та проведенню виборів у відповідності до міжнародних стандартів (затримка підрахунку голосів на виборчій дільниці, неналежне виконання обов’язків члена комісії тощо).

    Комітет виборців України закликає кандидатів президенти України уважно вивчити перелік вказаних осіб і не включати їх у виборчі комісії на позачергових виборах президента.

    Повний перелік порушників з обґрунтуванням можна знайти за посиланням  j.mp/black-list-cvu

    КВУ наголошує, що цей перелік не є вичерпним і буде постійно оновлюватись. Громадянам, які хочуть поінформувати КВУ про порушників з минулих виборів, що увійшли до списку можна звернутися до КВУ за тел. +38 044 425 21 66 або на адресу ел. пошти cvu@cvu.kiev.ua

    Надана інформація про порушників буде ретельно перевірятися і лише потім публікуватися для загального ознайомлення

    Прес-служба КВУ e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.