• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Политический контекст внеочередных выборов Президента Украины

    Опубликовано: 2014-04-04 12:08:21

    У переважній більшості регіонів процес заміни керівного складу обласних та районних державних адміністрацій, а також територіальних органів МВС, СБУ та прокуратури остаточно не завершився, що негативно впливає на ефективність управління в регіонах в цілому та є чинником дестабілізації ситуації в окремих з них. Так, у більшості областей практично незмінним залишилось керівництво районних державних адміністрацій (Дніпропетровська, Запорізька, Луганська області), а в ряді випадків – і обласних адміністрацій (Одеська, Полтавська області). В деяких регіонах (Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Одеська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька області) голови районних державних адміністрацій були звільнені із займаних посад (чи подали у відставку), однак призначення нових  голів не завершилось.

     

    На кадрові призначення в ряді областей активно впливають як провладні партії («Батьківщина», «Свобода» та УДАР), так і місцеві активісти (представники Автомайдану, колишні воїни-інтернаціоналісти тощо), а також люстраційні комітети (Закарпатська, Чернівецька області). Хоча такий підхід має свої переваги, його основним недоліком є ризик призначення на керівні посади доброчесних, але некомпетентних осіб.

     

    Через незавершеність розбудови «владної вертикалі», відсутність підтримки місцевих еліт, власної команди або з інших причин, в ряді областей новопризначені голови ОДА фактично не контролюють ситуацію в регіоні (Донецька, Миколаївська, Одеська, Чернівецька області).

     

    Роль правоохоронних органів у забезпеченні громадського порядку в «проблемних» регіонах південно-східної частини держави є невисокою. Бездіяльність правоохоронних органів у Харківській, Донецькій та Луганській областях стали однією з основних причин активізації сепаратистських настроїв, проникнення іноземних громадян на території відповідних областей, захоплення будівель органів влади. Попри те, що І.Коломойський загалом контролює ситуацію в Дніпропетровській області, органи внутрішніх справ області фактично сприяють діяльності проросійських рухів в обласному центрі. Разом з тим, у Херсонській та Миколаївській областях ситуація стає дедалі більш контрольованою і кількість акцій сепаратистів зменшується.

     

    КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.