• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Назустріч експортерам

    Опубликовано: 2005-08-31 16:45:00

    Європейська Комісія розпочала новий етап проекту Export Helpdesk — створюється електронна служба допомоги експортерам третіх країн. Єврокомісія запровадила службу, аби полегшити експорт з країн, що розвиваються, до країн ЄС. Вчора цей проект було презентовано в Україні.

    Відтепер користувачі електронної служби зможуть отримати детальну інформацію про вимоги ЄС та кожної окремої країни-члена ЄС щодо імпорту.

    Більше того, служба надаватиме інформацію про те, як можна полегшити доступ до ринків ЄС, та знайомитиме експортерів зі способом ввезення товарів до ЄС.

    «Хоча ЄС і є найбільшим торговим партнером України, а його частка у зовнішньоекономічному обороті України складає приблизно 30%, проте українські підприємства неповністю використовують потенціал доступу до ринків ЄС»,— відзначив Тімо Хаммарен, керівник відділу торгівлі та економіки Представництва Єврокомісії в Україні. За його переконанням, саме служба Export Helpdesk має стати дієвим механізмом, що допоможе українським компаніям у пошуку можливостей співпраці з європейськими підприємствами.

    Власне, електронна служба допомоги експортерам Export Helpdesk безкоштовно надає інформацію ще з лютого 2004 року. З моменту запуску служби і до грудня 2004 року кількість відвідувачів складала у середньому близько 1500 щодня, а вже у поточному році зросла до 3000. 

    Із запуском оновленої версії Export Helpdesk у ній з’явилися нові розділи: 

    - детальні вимоги ЄС та кожної окремої країни-члена ЄС до конкретного товару;

    - внутрішні податки, що застосовуються в країнах ЄС до кожного виду товару;

    - загальні вимоги до всіх товарів на рівні ЄС;

    - огляд порядку ввезення товарів на територію ЄС;

    - інформація щодо ПДВ у ЄС;

    - інформація про акцизні збори у ЄС.

    Недоліком для українських експортерів може бути те, що на сайті інформація не відображається ні українською, ні російською мовами, а тільки англійською, французькою, іспанською та португальською.

    Інтернет-сторінка служби Export Helpdesk знаходиться за адресою: www.export-help.cec.eu.int

     

    Роман Клочко,

    кореспондент

    ELCOMART.NEWS

    (www.e-news.com.ua)

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.