• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Майже 120 тисяч мам отримало підвищену одноразову допомогу при народжені дитини

    Опубликовано: 2005-08-31 09:49:00

     Про це заявив міністр праці та соціальної політики В’ячеслав Кириленко під час прямої телефонної лінії Кабінету Міністрів України. „За оперативними даними, - повідомив міністр, - підвищену допомогу отримали 20 713 незастрахованих осіб та 97 257 застрахованих”. „На сьогодні зафіксовано лише поодинокі випадки нецільового використання таких виплат сім’ями новонароджених, тому у нас немає вагомих підстав вважати, що ці гроші масово застосовують не за призначенням”, - відзначив В’ячеслав Кириленко. Він наголосив, що соціальні інспектори будуть продовжувати вести посилений контроль над цільовим використанням коштів. Міністр підкреслив, що „виплати підвищеної одноразової допомоги при народженні дитини у розмірі 8 497 грн. будуть здійснюватися і надалі в грошовій формі”.

    Довідка. З 1 квітня 2005 року одноразова допомога при народженні дитини становить 8497 гривень і виплачують її частинами протягом року (порядок цих виплат уряд затвердив 9 квітня 2005 року). Першу частину допомоги у розмірі 9 прожиткових мінімумів, тобто 3384 грн., виплачують одразу після народження дитини. Решту грошей (5113,60 грн.) мама отримує готівкою протягом 12 місяців. У перший місяць це допомога у сумі прожиткового мінімуму для дитини віком до 6 років (376 грн.), у наступні місяці виплату здійснюють з підвищенням на 2,2%. Оформити та отримати допомогу при народженні дитини працюючі (застраховані) громадяни можуть за місцем роботи, а непрацюючі (незастраховані) - в місцевих органах соціального захисту. Останні зможуть отримувати грошову допомогу поштою або у відділеннях банків.

    Документи, необхідні для отримання допомоги: заява, копія свідоцтва про народження дитини, довідка про народження дитини. Їх необхідно подати протягом шести місяців з дня народження дитини.

    Мінпраці та соцполітики

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.